Search
Monday 30 January 2023
  • :
  • :

Hasan Keranović: Predstavio Bujrum kuću u dalekom Istanbulu

Opis nije dostupan.

Ovih dana sam bio na kulturnoj manifestaciji “Turski svijet” koja je bila održana u Istanbul. Posebno mi je drago da sam imao priliku da predstavim svoj rad, tradiciju i Bujrum kuću, pored još učesnika koji su bili Udruženje Brekovica iz Brekovice, Udruženje Sahan iz Vogošće, Udruženje Sumejja iz Kalesije i KUD Proleter iz Sarajeva.Može biti slika sljedećeg: 7 ljudiOpis nije dostupan.

Zajedno smo predstavljali našu tradiciju, folklorne koreografije, kulturu, sevdah, ručne radove i nošnje. Moram da kažem da je još bilo učesnika iz Turske, Bugarske, Uzerbekistana, Turbekistana, Tadžikistana i Kirgizstana. Zaista je ovo bila za mene jedna od najljepših promocija naše tradicije i kulturne baštine.Opis nije dostupan.Opis nije dostupan.

za naš portal   Hasan Keranović nam kaže i ovog puta sam istinski pokazao svoj rad i u dalekom Istanbulu, a imao sam priliku da upoznam i druge tradicije i kulture iz drugih država. Još jedno novo iskustvo gdje sam upoznao mnogo divnih insana i prijatelja.Opis nije dostupan.

Moram posebno da se zahvalim našem domaćinu gospodinu Hamzi Yavuzu, predsjedniku Balkanske korporacije i ostalim domaćinima što su nas dočekali i bili naši pravi domaćini.Opis nije dostupan.

Uvijek sam se borio da i dalje volonterski radim na očuvanju tradicije i kulturne baštine. Tako me i ovaj put odveo za Istanbul. Gdje sam mnogima pokazao svoj rad i šta to znači “Bujrum kuća” iz Ponjevića koja čuva tradiciju od zaborava.Opis nije dostupan.Opis nije dostupan.Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.