Search
Friday 22 January 2021
  • :
  • :

Hasan Keranović: Ponosan sam na sve čuvare tradicije, posebno na Udruženje “Koprivna”

U današnje vrijeme kao da nam tradicija tone u tihi zaborav. Ipak ima i onih koji se svojim radom i trudom bore za opstanak i očuvanje tradicije…kao što je to vrijedno Udruženje “Koprivna”.

Udruženje “Koprivna” iz Cazina je proslavila jedanaestu godišnjicu svoga postojanja bogatom kulturno-umjetničkom manifestacijom.

Veliku sam čast imao da budem njihov musafir povodom njihove godišnjice udruženja. Zaista svakog podržavam, ko na bilo koji način daje svoj doprinos da se tradicija očuva od zaborava.

Članice pomenutog udruženja su nedavno bili i moji musafiri u “Bujrum kući” u Ponjevići, kada je ekipa BHRT-a snimala prilog o mom radu i Bujrum kući. Ovom prilikom Hasan Keranović se zahvaljuje članicama Udruženja “Koprivna” što smo jedni drugima podrška kada je u pitanju očuvanje kulturne baštine.

Naš sugrađanin Hasan Keranović, već svima nama je vrlo poznat po svom volonterskom radu i njegovanju tradicije i običaja, te kao i uvijek i dalje vodi bitku za spas tradicije.

Ovakav vid druženja, kulturnih manifestacija, kao što sam bio musafir i na jedanaestoj godišnjici Udruženja “Koprivna” uvijek se rado odazovem. Jer mi je posebno drago da nas ima još čuvara tradicije, kao što su razna Udruženja, Kultruno-umjetnička društva širom naše Bosne i Hercegovine – kazao je za naš portal Keranović.

I dalje ću raditi na očuvanju tradicije i običaja, iako je to nekad za mene put trnovit, ali ne želim da odustanem. Iza mojih leđa mnogo je projekata koje sam realizirao u saradnji sa velikim brojem Udurženja sa prostora naše Cazinske Krajine – sa ponosom govori nam Hasan za naš portal.

Iskrene pohvale i čestitke upućujem Udurženju “Koprivna” povodom njihove jedanaeste godišnjice neumornog truda i rada. Kao i uvijek tu sam spreman sa mnogima za buduću saradnju kada je riječ o očuvanju tradicije i običaja – istekao je za naš portal Hasan Keranović.

Bosna i Hercegovina ima mnogo čuvara tradicije, i ponosan sam na sve one koji na bilo koji način daju svoj doprinos za spas tradicije.

Te na kraju za naš portal, Hasan Keranović dodaje: Iako je iza mojih leđa veliki broj pozitivnih djela, a sve tome je svjedok “Bujrum kuća” koju sam uredio u starom mirisu tradicije, koja se nalazi u mom rodnom zavičaju Ponjevići. Insan bez tradicije je kao stablo bez korijena.

macanovici. net

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.