Search
Thursday 9 July 2020
  • :
  • :

Hasan Keranović: Bilo ljeto, bila zima u Bujrum kući svakom musafiru ima

Hasan Keranović: Bilo ljeto, bila zima u Bujrum kući svakom musafiru ima

U Ponjevići je najljepše cvjeće, dok Hasana zdravlje služi tradicija u zaborav neće.

Hasan Keranović iz Cazinskog naselja Ponjevići, je osoba koja je simbol očuvanja tradicije i običaja, kako na području Cazinske krajine tako sve više i na području Bosne i Hercegovine.

Hasan je već široj publici već poznat po svom volonterskom radu i načinu očuvanja tradicije. Ovog puta ga je posjetila ekipa novinara RTV Cazina, povod je bio snimanje priloga o njegovoj Bujrum kući koja se nalazi u njegovom rodnom zavičaju Ponjevići, kao i o njegovom volonterskom radu i njegovanju tradicije i običaja.

Moji dragi i iznenadni musafiri koji su mi bili u posjeti mojoj Bujrum kući. Sa vedrim osmjehom sam svoje musafire u avliji dočekao.

Prvo su mi bahnuli u avliju izvorna grupa “Kumovih” iz moga rodnog zavičaja Ponjevići. Dok sam ih smjestio u avliju, bome dođoše mi još dragi musafiri iz cazinskog naselja Liskovac – za naš portal sa vedrim osmjehom kaže Keranović.

Fotografija Hasana Keranovica.

Kako ja znam uvijek da budem pun ideja kada je riječ o očuvanju tradicije i kulturne baštine. Naime, ja sam svojim dragim musafirima pripremio jedno zanimljivo iznenađenje….u tom trenu i ekipa novinara RTV Cazina je stigla da po prvi put obiđu moju Bujrum kuću i da urade zanimljivu emisiju.

Moji dragi musafiri su bili jako pozitivno iznenađeni sa ekipom RTV Cazina, gdje su snimali posebnu emisiju sa mojim dragim pomenutim musafirima – ponosno za naš portal kaže Keranović.

Veliko hvala ekipi novinara RTV Cazina koji su pažljivo snimili svaki kutak moje Bujrum kuće.

Posebno hvala mojim gostima:

 

Izvornoj grupi “Kumovi” – Sulji Keranoviću, Fikretu Durakoviću,
musafirima iz Liskovca Ibrahimu Trgiću, njegovoj hanumi Fatimi, uvaženom Hasanu Nuhanoviću, te posebno hvala mom dragom bratiću Mersimu – kazao je za naš portal Keranović.

Emisije ce biti uskoro emitovane na RTV Cazinu. Hvala svima onima koji podržavaju moj rad i borbu za očuvanje tradicije.

Zbog svog neobičnog hobija koji iziskuje mnogo rada i truda, Hasan je učestvovao u mnogim projektima, kulturnim manifestacijama kao i televizijskim emisijama.

Hasan nam je na kraju rekao da će nastaviti sa svojom misijom očuvanja tradicije i običaja, želja mu je potpuno dovršiti svoju „Bujrum kuću“ u kojoj će u narednom periodu ugošćavati svoje musafire (goste), iz raznih dijelova svijeta. Sve ovo uz sevdalinku koja je nezaobilazna kod ovog ljubitelja starina, prošlih vremena i običaja.

Naš portal Macanovići.net i dalje prati i podržava rad našeg vrijednog čuvara tradicije Hasana Keranovića.

 

 

 

macanovici.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.