Search
Monday 28 September 2020
  • :
  • :

Hasan Keranović: BHTV u posjeti “Bujrum kući” u Ponjevići

Jedan od vrijednih i upornih insana koji čuva tradiciju i kulturu našeg naroda i kraja je Hasan Keranović iz cazinskog naselja Ponjevići. Često objavi zanimljive priče – a naš portal macanovici.net  redovno prati sve njegove aktovnosti, koje sprovodi u znak njegovog rada i očuvanja tradicije. Ekipa novinara BHTV boravila u cazinskom naselju Ponjevići.

Razlog njihove posjete, jeste našem sugrađaninu Hasanu Keranoviću, koji godinama radi volonterski na očuvanju tradicije i običaja. Upravo je glavni povod bio posjeta njegovoj “Bujrum kući”, koju je Hasan vrijedno svojim radom, zalagnjem i trudom uredio u starom mirisu tradicije. Hasan Keranović već je mnogima poznat kao čuvar tradicije, ali ovog puta Keranović je zaista se potrudio ta dokaže i pokaže svoju ljubav prema tradiciji. Njegovi musafiri prilikom posjete Bujrum kuće oduševili su se i na tren su se prisjetili onih davnih i lijepih vremena. Keranović kao i uvijek je ulagao svoj trud i rad, a sve za spas tradicije – istekao je Keranović za naš portal.

Sve ovo meni nije bilo teško da organizujem, jednostavno se u meni utkala ta ogromna ljubav prema tradiciji. Mogu da kažem da sam nakon devet godina moga rada, mnogi tek sada mogu vidjeti moje rezultate, a to je Bujrum kuća – kazao je Keranović za naš portal.

Njegovi musafiri koji su bili i učesnici povodom snimanja priloga o Bujrum kući bili su: Članice Udruženja Koprivna, Izvorna muška grupa Kumovi, Haris Tahirović mladi i talentirani harmonikaš, savjetnik Grada Cazina Jusuf Bajrektarević, te omladina iz njegovog rodnog sela Ponjevići.

Keranović se svima zahvalio što su bili u posjeti Bujrum kući, posebno ekipi novinara BHTV – kazao je Keranović za naš portal. Neka me po imenu i prezimenu pamte, neka svako za “Bujrum kuću” u Ponjevići kod Cazina znade – dodao je na kraju za naš portal macanovici.net,,,

izvor

macanovici.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.