Search
Saturday 31 October 2020
  • :
  • :

Cazin: Rekonstrukcija gradskog stadiona, akcija dobrovoljnog davanja krvi..”video”

Jj

Cikotić i Ružnić imaju plan: Idemo na teren, idemo upravljati migrantskom krizom!

Ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić boravio je u dvodnevnoj posjeti Bihaću gdje s lokalnim vlastima razmatro obim migrantske krize. On je održao sastanak s premijerom USK Mustafom Ružnićem i njegovim timom.

Cikotić je kazao da se radi o globalnom pitanju koje ima direktne manifestacije na naš region i direktno na BiH.

“Ne podnosimo svi jednako teret krize i ne učestvuju sve institucije u umanjivanju posljedica krize. USK prelama sve negativne aspekte te krize i neefikasnog djelovanja nekih drugih institucija”, kazao je ministar sigurnosti BiH.

Premijer Unsko-sanskon kantona Mustafa Ružnić je na konferenciji za medije istakao zadovoljstvo posjetom ministra sigurnosti te dodao da je to bio direktan razgovor.

“Potrebno je uspostaviti koordinaciju svih učesnika u procesu, od grada do države i međunarodnih faktora u BiH koji se bave problemom migracija. To je naš prvi zadatak koji smo dogovorili – jačanje institucija, a zatim poduzimanje mjera kada su u pitanju lokalne zajednice i centri”, dodao je.Ružnić kaže da će se u narednim danima i sedmicama realizirati današnji dogovor.

“Nadam se da će ovaj put dogovor konkretno i uroditi plodom. Ministar sigurnosti BiH je izložio širok plan sa 7-8 mjera i 100 poteza koje trebamo napraviti. Nadam se da ćemo nakon tri godine u Unsko-sanskom kantonu to i osjetiti. Danas smo vidjeli konkretne prijedloge i mjere o kojima smo mi govorili prethodnih godina. Idemo u zajednički rad, idemo na teren, idemo upravljati krizom”, poručio je optimistično premijer Ružnić.

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić je kazao kako mu se čini da novi ministar ima plan i koncept, a nada se da će on biti upravo taj zbog kojeg će Bišćani “konačno prodisati”.

“Ohrabren sam i backgroundom ministra Cikotica. Radi se o stručnjaku iz ove oblasti. Kada sam ga slušao vidio sam da ima koncept. Ne treba insistirati sad, za kratko vrijeme rezultata ne može ni biti, ali može biti za mjesec-dva, može biti do zime”, poručio je Fazlić dodavši da se “nada da je ministar Cikotić ta osoba koja će pokrenuti neke procese da konačno i mi ovdje prodišemo”.

 

 

Jj

Radovi na rekonstrukciji stadiona, terena i pratećih objekata FK Krajina Cazin svakim danom daju nove rezultate i uljepšavaju ovaj sportski teren. 

Proteklih dana je asfaltirana i atletska staza, na radost mnogih cazinskih sportaša, kao i svih koji rekreativno vole trčanje ili šetnje na sportskim terenima.

Grad Cazin je odabran kao jedna od 15 bosanskohercegovačkih lokalnih zajednica u kojim nogometni savez BIH uz podršku UEFA-e realizira projekte izgradnje terena za razvoj omladinskog nogometa u Cazinu je izvršena rekonstrukcija gradskog stadiona i izgrađen teren sa vještačkom travom po najvišim FIFA standardima.

Irfan Durić član izvršnog odbora nogometnog saveza BiH rekao je:

“ … mi smo kao lokalna zajednica  aplicirali i prošli smo na tom projektu uz određene obaveze. Nogometni savez BiH u saradnji sa UEFA-om sufinancirao u vrijednosti od 130000 eura, a cc oko 200000 KM je sufinancirao grad Cazin…”.

Nermin Ogrešević gradonačelnik Cazina rekao je: “ Mi kad smo imali priliku da uđemo u partnerski projekat analizirali smo i zaključili smo da je bolje da zaokružimo jedan projekat uređenjem i atletske staze, okoliša. U principu rekao bih da spakujemo čitav teren sa popratnom infrastrukturom koja je u završnom fazi, tu ćemo uložiti preko 70000 KM. Iduće godine ćemo uraditi pomoćni teren, projekat bazena…Naša namjera je da ovo bude sportski centar u konačnici sa svim tim sadržajem, mislim da to treba Cazinu, a i našem regionu…”

 

 

Jj

Crveni križ grada Cazina i MZ stijena uspješno su realizovali akciju dobrovoljnog davanja krvi 

Akcija dobrovoljnog davanja krva četvrta je ove godine koju organizira Crveni križ grada Cazina. Akciji u Stijeni odazvalo se 60 građana, dok je iz zdravstvenih razloga krv dalo 42 građana rekao je Mustafa Hadžić predsjednik komisije za dobrovoljno davanje krvi pri Crvenom križu grada Cazina: “ Ovo je četvrta akcija dobrovoljnog darivališta krvi  u organizaciji Crvenog križa Cazina, zahvaljujući našim aktivistima i volonterima mjesne zajednice Stijena organizacija je fantastična. Odaziv davalaca je zadovoljavajući s obzirom na sve ostale situacije. Naredna akcija će biti početkom 11. Mjeseca u mjesnoj zajednici Slatina…”.

Volonterka Erna Pajić: “ Ja sam danas imala prvi put priliku da darujem krv i to mi je od posebne važnosti jer znam da s jednom dozom krvi ja mogu spasiti 3 života…”

 

Više o svemu pogledajte u sljedećem video prilogu. KLIKNITE OVDJE

Jj
cazin.netKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.