Search
Monday 24 June 2024
  • :
  • :

Hadis Jusić nije postao premijer USK, ali jeste njegov savjetnik

Povjerenik SDA Bihać, bivši direktor JKP Komrad Bihać, kandidat za gradonačelnika grada na Uni i nesuđeni direktor JU Služba za zapošljavanje USK – Hadis Jusić, u lokalnim medijima je slovio za potencijalnog nasljednika premijera Vlade USK, Huseina Rošića.

Naime, lokalni portali su početkom maja mjeseca prognozirali su pad Vlade i Premijera USK – Huseina Rošića. Takav razvoj događaja pravdali su nikad gorim stanjem u najvišem zakonodavnom i izvršnom tijelu Krajine, a kao promjenu najavljivali su povjerenika GO SDA Bihać – Hadisa Jusića.

Vlada USK, od početka mandata sadašenjeg saziva Skupštine USK promijenila je dva premijera i nekoliko ministara, a sve što smo dobili jeste veća nezaposlenost, uhljebljavanje političkih kadrova i veći odlazak mladih u inostranstvo.

Građani USK ogorčeni ponašanjem političara u Skupštini i Vladi našeg kantona koji se često čine nedodirljivim funkcionerima sa enormno  viskokim primanjima, koji ne dijele mnogo stvarnih svakodnevnih problema sa građanima. Previranja i turbolencije u Skupštini, kontinuirana borba za opstankak na vlasti, česte smjene premijera i ministara upitnih kvalifikacija, postale su predmet zbijanja šala.

Uslijed takvih događanja na političkoj sceni USK, neki mediji su kao novog premijera najavljivali povjerenika SDA Bihać – Hadisa Jusića. Upravo on je predstavljen kao neko ko bi trebao povezati konce i povesti Kanton u prosperitet, zaustaviti odlazak mladih, te osigurati nove investicije i radna mjesta.

Ipak, Jusiću ni ovaj put nije pošlo za rukom da zasjedne na rukovodeću funkciju. Međutim, kako neslužbeno saznajemo, dobio je ulogu savjetnika premijera kojeg je navodno trebao zamijeniti. Povjerenik SDA Bihać će uz stranačke obaveze u narednom periodu pokušati pomoći premijeru Rošiću u svakodnevnom radu. Možda to i jeste pravi put do premijerske fotelje ako uzmemo u obzir da je i sadašnji premijer Rošić bio savjetnik bivšem premijeru Izudinu Saračeviću.

Podsjećanja radi, Hadis Jusić je bivši direktor JKP Komrad iz Bihaća, u vrijeme sporne prodaje zemljišta ovog preduzeća Agramu, o čemu Tužilaštvo USK vodi istragu.

Nakon što na proteklim Lokalnim izborima nije uspio postati gradonačelnik Bihaća, nije uspio produžiti mandat na poziciji direktora Komrada. Jusićevim imenom se licitiralo nekoliko puta kada su pozicije SDA stanke bile u pitanju, pa je tako bio kandidat za poziciji dirketora bihaćke direkcije BH Telecoma, kandidat za direktora JU Služba za zapošljavanje USK, no nije uspio zasjesti u te fotelje.

Inače, premijer Rošić trenutno ima tri savjetnika, sva tri iz SDA stranke, od kojih su dvojica bili kandidati za gradonačelnika ne proteklim lokalnim izborima i jedan bivši ministar:

1. Salih Dedić – Sekretar KO SDA USK
2. Jasmin Musić – Povjerenik OO SDA Ključ
3. Hadis Jusić – Povjerenik GO SDA Bihać

– Husnija Kudić koji je bio kandidat za gradonačelnika Velike Kladuše ispred SDA, bio je također Rošićev savjetnik, ali više ne obnaša tu funkciju.

 

Abc.ba

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.