Search
Sunday 21 July 2024
  • :
  • :

GS, SDP, A-SDA, DF: Molimo SDA da prestane podcjenjivati inteligenciju građana

Povodom navoda sa konferencije za medije koju ja održao Gradski odbor SDA Bihać na kojoj je izneseno niz neistina i uvreda, ne samo na račun gradonačelnika i predsjedavajućeg Gradskog vijeća, nego i uvreda za inteligenciju običnog čovjeka, medijima je dostavljeno zajedničko reagiranje stranaka koje čine većinu u Gradskom vijeću u Bihaću. Sadržaj reagiranja prenosimo u cjelosti:

Gospodo iz SDA, u vašem saopštenju za javnost prvenstveno se bavite pitanjem smjena i postavljanja, te optužujete većinu u Gradskom vijeću koju čine (GS, SDP, A-SDA i DF) i gradonačelnika za smjene vaših kadrova, što samo po sebi dovoljno govori do čega vam je najviše stalo.

Upravo je gradonačelnik Fazlić i ova parlamentarna većina svojom izbornom pobjedom prekinula praksu iznuđivanja ostavki svih direktora javnih preduzeća i ustanova pod prijetnjom koju ste vi njegovali, te su oni rijetke sposobni koje ste vi postavili, zadržani na njihovim funkcijama.

Nadovezujući se na tu temu, licemjerno apelirate ne rješavanje problema JP RTV Bihać a izostavljate činjenicu da baš tu instituciju vodi kadar koji ste vi postavili, te da je većina njihovih problema i kao kašnjenje u isplati grantova nastalo upravo za vrijeme vaše vladavine.

Da ima imalo iskrenosti u vašoj priči o troškovima u Gradskoj upravi, na prvom mjestu stavili bi bijeli kruh od skoro 4.500 KM (neto) koji i danas prima vaš Emdžad Galijašević. Poštovana gospodo, da iz Kantona šaljete novac koji je Unsko-sanski kanton dužan gradu Bihaću, onoliko koliko šaljete upravne inspektore za političke montirane inspekcijske nadzore, ovaj grad bi doživio renesansu.

Cijenimo i vašu brigu i zalaganje za asfaltiranje raskopanih cesta u gradu Bihaću, znamo i da mislite da građani ovog grada imaju kratko pamćenje, ali podsjećamo vas da ste upravo vi za vrijeme vaše vladavine na čelu sa Emdžadom Galijaševićem namjernim pogodovanjem izvođaču, odnosno raskidom ugovora sa firmom Aquaterm, oštetili gradski budžet za skoro 2 miliona KM i produžili period završetka radova na KFW projektu za skoro godinu dana, te nas sviju doveli u situaciju u kojoj se danas nalazimo.

Kada je u pitanju prošla sjednica Gradskog vijeća, žalite se na rad predsjedavajućeg, a zaboravljate spomenuti da ste istu odugovlačili do besvijesti i tražili bezbroj pauza samo kako bi tematsku sjednicu o stanju sporta u gradu Bihaću, koja se trebala održati nakon redovne, odložili za što nepovoljniji termin, kako bi što manje informacija došlo do građana kada su u pitanju sumnjive radnje za koje ste odgovorni i na tom polju.

Ovim putem vas obavještavamo da gradonačelnik i ova parlamentarna većina svakodnevno ulažu napore na rješavanju bezbroj nagomilanih problema koje ste nam ostavili u amanet, dok se vi s druge strane bavite isključivo politikanstvom i vašim pojedinačnim uskostranačkim i tajkunskim interesima. Stoga vas molimo da više ne terorišete javnost svojom lažnom brigom za grad i građane iza koje se krije samo uvjerenje da ste vi neprikosnoveni vladari ovog grada i države.

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.