Search
Sunday 21 July 2024
  • :
  • :

GRADONAČELNICI BIHAĆA I SEŽANE OPREDIJELJENI ZA NASTAVAK SARADNJE

Gradovi Bihać i Sežana nastaviti će i u narednom periodu saradnju u oblasti prekogranične saradnje budući da obje lokalne zajednice imaju pozitivna iskustva u realizaciji projekata koje podržava Evropska Unija. Ovo je istaknuto na današnjem susretu bihaćkog gradonačelnika Šuhreta Fazlića sa kolegom iz Sežane, gradonačelnikom Davorinom Trenčonom.
Sastanak sa gradonačelnikom Fazlićem i saradnicima, predstavnici Općine Sežane iskoristili su da predstave privredne i turističke potencijale Sežane, sa posebnim akcentom na saradnju sa lokalnim zajednicama poput Bihaća.
“Grad Bihać ima prijateljske odnose sa gradovima Novo Mesto, Ljubljana i Sežana i ono što želimo jeste da naše prijateljske odnose iskoristimo za konkretne projekte prekogranične saradnje. Općina Sežana do sada je realizirala preko 20 miliona eura projekata i sasvim sigurno je da možemo mnogo naučiti i biti dobar partner u projektima kao što je jedan akutelni i odnosi se na obradu kamena” – kazao je gradonačelnik Fazlić.
Zahvalivši se na dočeku, gradonačelnik Trenčon istakao je da će Sežana i Bihać u narednom periodu započeti konkretne dogovore u oblasti turizma i prekogranične saradnje, posebno zbog činjenice, dodaje Trenčon, da su oba grada na dobrom geostrateškom položaju i žele tu poziciju iskoristiti za privredni razvoj.

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.