Search
Friday 24 May 2024
  • :
  • :

Govedarica: “Dodik i Cvijanovićeva će završiti u zatvoru”

dodik-cvijanovic

Tvrdi da je Dodik “u strahu, da je nervozan i da je on prošlost, jer RS traži ljude koji nisu opterećeni stvarima kojima je Dodik opteretio građane”.

“Milorad Dodik će da završi u zatvoru, nakon parlamentranih izbora 2018.. I on i Željka Cvijanović, samo što će on biti u muškom, a Cvijanović u ženskom odjeljenju”, ustvrdio je Govedarica novinarima u Banjoj Luci, navodeći da će Dodik i na sudu morati dokazivati ko je “izdajnik”.

I predsjednik PDP-a Branislav Borenović je odgovorio Dodiku da je “u strahu i konfuziji te da dolazi vrijeme kada će morati podnijeti odgovornost za stanje u RS”.

Protiv Dodikove politike, kaže, ima argumente da mora biti sklonjena u prošlost, jer je on “čovjek prošlosti, koji je RS uveo u probleme i danas pobjegao iz Narodne skupštine RS-a”.

Borenović je dodao i da pripremaju zakon o ispitivanju imovine, te da bi Dodik trebao znati da će morati odgovarati oni koji su nezakonito stekli imovinu, a insistirat će da se prvo iscrpe sve parlamentarne metode zašto vlast treba da ode, s tim da ne isključuje i vanparlamentranu borbu.

mm

 

macanovici.net

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.