Search
Monday 24 June 2024
  • :
  • :

For Life” u Krajini: Počela izgradnja kuća za porodicu Žutić i Rešida Mekanovića(FOTO)

(FOTO)

 

Organizacija “For Life” pomaže izgradnju kuća za tri porodice sa područja Krajine, o čemu smo već pisali na našem portalu macanovici.net

Sa velikom radošću vam prenosimo lijepu vijest da je već počela izgradnja kuća za porodicu Žutić i Rešida Mekanovića.

Zahid i Safija Žutić roditelji su troje djece od kojih je kćerka teško bolesna. Ova porodica živi samo od onog što proizvedu na nekoliko dunuma zemlje koju imaju. Novi krov nad glavom od posebne je važnosti za ovu porodicu iz Stabandže.

Počelo je zidanje prvog sprata, a svi vi koji želite pomoći i biti dio ove humane akcije i omogućiti ovoj porodicu da iduću zimu dočekaju u toplom domu, svoje uplate možete izvršiti na licu mjesta kod koordinatora akcije, predsjednika građevinskog odbora, Ibrahima Šakonjića (061 457 753) ili na račun organizacije 4Life (VKB-Bank IBAN-AT401860000010449825 BIC-VKBLAT2L, sa naznakom za Zahida Žutića).

Druga humanitarna priča koja će, zahvaljujući dobrim ljudima, imati sretan kraj je priča o teškom životu Rešida Mekanovića iz Grabovca u Vrnograču.

Ovaj pedesetrogodišnjak, čija mentalna zrelost ne prelazi uzrast od devet godina, živi sam, a zbog svoje dobrote omiljen je među mještanima. Nova kuća znači i njegovo trajno zbrinjavanje.

Vaše uplate možete izvršiti na licu mjesta kod koordinatora Ćamila Ćutirića (062 225 941) ili na račun organizacije 4Life (VKB-Bank IBAN-AT401860000010449825 BIC-VKBLAT2L, sa naznakom za Rešida Mekanovića).

U nastavku možete pogledati i prilog o Žutićima te Mekanoviću, i uvjeriti se u loše uslove kuća u kojima trenutno žive.

For Life je humanitarna organizacija koja je formirana u oktobru 2016. godine s ciljem pomaganja socijalno ugroženim porodicama USK-a, ali i cijele BiH. Ideja za njen nastanak potekla je sa Poslovnog foruma koji se već dvije godine održava u Linzu i okuplja privrednike iz BiH i dijaspore u cilju povezivanja privrednika, promocije projekata ulaganja u BiH i jačanja bh. ekonomije. Trenutno su u toku projekti na području USK-a, a kasnije planiraju velike projekte i u drugim dijelovima BiH. 

Pomoć u prikupljanju sredstava za operacije, liječenje i nabavku medikamenata, pomoć u nabavci specijalizirane dječije hrane i određenih pomagala, nabavci školskog pribora i udžbenika, plaćanju školske kuhinje i troškova prijevoza – samo su neki od zadataka na čijoj će realizaciji raditi ovo Udruženje.

(M. Selimović/Cazin.NET)

 

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.