Search
Wednesday 29 May 2024
  • :
  • :

Ferguson se zahvalio bh. građanima na toplim porukama upućenim Britancima

Ferguson se zahvalio bh. građanima na toplim porukama upućenim Britancima

Nakon terorističkog napada u Manchesteru britanski ambasador u BiH Edward Ferguson kazao je da je duboko dirnut brojnim toplim porukama koje su stigle od ljudi iz cijele Bosne i Hercegovine, piše na Facebook stranici Britanske ambasade u Sarajevu.

– I naši prijatelji iz cijelog svijeta su stali uz nas, sa saosjećanjem i u solidarnosti. Zaista, nismo sami. I zajedno možemo pobijediti teroriste i njihovu izopačenu ideologiju. Kao što je naša premijerka Theresa May rekla: ‘Dok oplakujemo žrtve…. ostajemo prkosni. Duh Manchestera i duh Britanije je puno snažniji od bolesnih zavjera izopačenih terorista. I zbog toga teroristi nikada neće pobijediti – mi ćemo pobijediti.'“ – istakao je Ferguson.

Ukazao je da su se stanovnici Manchestera, svih rasa i vjera ujedinili da pokažu svoje nesalomljivo jedinstvo.

– Ujedinjeno Kraljevstvo je ponovo suočeno sa zlom terorizma. U martu su pokušali napasti našu demokratiju. U ponedjeljak su napali našu djecu. Ali, kao što to često bude, zbog najlošijeg u ljudskom rodu, vidjeli smo i najbolje. Naše hrabre hitne službe su uprkos opasnosti pohitale da pomognu onima kojima su bili potrebni  – napisao je Ferguson.

Građani koji se žele upisati u knjigu žalosti to mogu učiniti još sutra, 26. maja, od 10.00 do 14.30 sati u protorijama Britanske ambasade u Sarajevu.

Autor: Fena 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.