Search
Monday 24 June 2024
  • :
  • :

Banja Luka: Lopovi presjekli kiseonik pacijentima?

Banja Luka: Lopovi presjekli kiseonik pacijentima?

Oticanje kiseonika iz bakarnog cjevnog sistema u sklopu Univerzitetskog kliničkog centra RS u Banjaluci vjerovatno je posljedica pokušaja krađe dijela tog sistema, ali će konačan sud donijeti istraga MUP-a.

To su danas ustvrdili iz UKC RS nakon napisa u pojedinim medijima, koji su objavili da je u toj zdravstvenoj ustanovi došlo do opasne sabotaže, a zbog koje su, kako stoji, mogli biti dovedeni u pitanje i životi pacijenata.

 
 

Iz UKC RS su saopštili da je do neželjenog događaja došlo 15. aprila, oko devet časova, unutar gradilišta na rekonstrukciji centralnog medicinskog bloka, a koje je u nadležnosti izvođača radova.

Kako su pojasnili, zbog šištanja koje je dopiralo iz sistema radnici izvođača radova, koji su zaduženi za bezbjednost gradilišta,  odmah su odreagovali.

“Zavrnuli su sve ventile kako ne bi došlo do daljeg oticanja kiseonika iz bakarnog cjevnog sistema. Dežurni ljekar Klinike za intenzivnu medicinu za nehirurške grane je o tome promptno obavijestio dežurnu ekipu UKC RS koja radi na održavanju medicinskih gasova”, pojasnili su iz UKC RS.

Ta ekipa je odmah odreagovala i transportovala boce kiseonika u klinike dok kvar nije otklonjen, a otklonjen je istog dana oko 10.30.

“Brzom reakcijom i intervencijom radnika UKC RS (dežurnog ljekara, radnika koji rade na održavanju medicinskih gasova i radnika obezbjeđenja), kao i radnika izvođača radova, kvar je otklonjen u veoma kratkom periodu i uspostavljena je normalna cijevna distribucija kiseonika prema klinikama”, naveli su iz UKC RS.

O neželjenom događaju, kako se dodaje, obaviješten je odmah i MUP.

“Prema našim saznanjima i dosadašnjim rezultatima istrage, ne radi se o diverziji”, kažu iz UKC RS.

Izvor “Nezavisnih” iz MUP-a RS, međutim, ističe da je, ipak, istraga opširnija, te da nije isključeno da je pozadina, zapravo, nešto sasvim drugo, a što će biti utvrđeno daljim istražnim radnjama.

(Izvor: Nezavisne.com)

 Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.