Search
Tuesday 4 October 2022
  • :
  • :

”Fantastičan koncert Mirze Berbić- Unikaten” uz noć za pamćenje u prepunoj sali u Kopru

Fantastičan koncert Mirze Berbić Unikaten uz noć za pamćenje na prepunoj sali u Kopri u dvorani u bertoki  a da je njegov  dolazak bio pun pogodak ,, Otac od mirze je izjavio za naš portal macanovici.net   i svima se zahvalio  i  hvala svima koji su podrzali promociju moga sina Mirza Berbić -Unikaten,,bilo je zaista predivno
pored Mirze tu su bili i mnogi drugi pjevači kao što su ,, Kušd Behar Koper Alen Halilović,,Mirela Halilović ,jusuf, juki , hajrudinović, Jasmina Ilić, Damir Hasanagić i mnogi drugi,,,,

Mirza Berbić se rodio prije 35. godina s cerebralnom paralizom u Tuzli. Za vrijeme agresije na BiH ostao je bez majke. Otac Hajrudin ga je nekako prebacio do Slovenije, gdje je završio specijalnu školu, a postao je simbol borbe čovjeka s invaliditetom za ravnopravno učešće u svim životnim aktivnostima.

 Mirza Berbic  rodjen je u tuzli a žvi u kopru u invalidnom centru i bolestan i pored svoje bolesti on je izabro da pjeva i da nadje neku utjehu  i ne misli na svoje bolove ,Mirza je sam sebi piso pjesme.Mirza sam svoj i textopisac i kompozitor svojih pjesama ,

Mirza je i veoma uspjesan u pjevanju i sa tim pjevanjem on svoju bol pokriva sa tim sto voli da pjeva i   ima dosta koncerta što u Sloveniji tako i B I H,Trenutno živi u Kopru u invalidnom centru gdje se adaptirao te uključio u sportske i razne druge aktivnosti tako da je učestvovao i na olimpiskim igrama u ekipi invalida Slovenije!

Njegova posebna ljubav je muzika, koju je naslijedio po ocu, poznatom muzičaru i pjevaču Hajri Berbiću tako da se i Mirza muzikom i estradom zanima zajedno sa s njim od svoje sedme godine. Ujedno je i sam svoj majstor za pisanje tekstova i komponovanje pjesama.

 

Izdao je nekoliko singlova pod nazivom, Srce ranjeno, Uspomena, Ženo prokleta i Jednoj ženi.Najsretniji je kad mu se pruži prilika za druženje uz muziku, a iza sebe ima mnogo uspješnih nastupa kao sto su neki nastupi sa zvijezdama estrade poput Halida Bešlica, Enesa Begovića, Šerifa Konjevića i jos mnogih estradnih kolega.


Ipak najčesce nastupa sa svojim ocem Hajrom, sto kod publike budi posebne emocije. Mirza je sretan i iskazuje se kao veliki borac, pokušava ohrabriti sve ljude sa posebnim potrebama.
On s punim pravom očekuje od naših estradnih umjetnika da ga podrže i pozovu na njihove koncerte kako bi se pojavljivao malo česce pred publikom, što mu čini ogromno zadovoljstvo i sreću.

Izjava  njegovog oca Hajrudin Berbić u cjelosti prenosimo,,,

,Mirza je Cerebralni bolesnik ali eto hvala Bogu bori se i snima i pjeva samnom zajedno i sa jos mnogim nasim estradnim umjetnicima, ma nekako je postao zanimljiv ljudima pa svaka podrska mu dobro dodje ,u svakom slucaju hvala

video prilog

macanovici.net
2 thoughts on “”Fantastičan koncert Mirze Berbić- Unikaten” uz noć za pamćenje u prepunoj sali u Kopru

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.