Search
Friday 24 May 2024
  • :
  • :

U dva napada u Londonu 6 mrtvih, ubijena tri napadača

Glavni grad Engleske je u noći sa subote na nedjelju potresao niz incidenata u kojim su napadači ubadali ljude nožem, gazili ih i pucali na njih. Prema najnovijim informacijama šestero je mrtvih, od čega su trojica napadača ubijena, a nekoliko desetaka osoba je povrijeđeno.
Slikovni rezultat za London
Prvi incident desio se oko 23 sata po našem vremenu na Londonskom mostu kada se kombi velikom brzinom zaletio u pješake na pločniku.
 
Prvi incident desio se oko 23 sata po našem vremenu na Londonskom mostu kada se kombi velikom brzinom zaletio u pješake na pločniku.

Drugi napad desio se nekoliko desetaka minuta kasnije u Borough Marketu nedaleko od Londonskog mosta. Britanski mediji prenose da je tu došlo do napada nožem kojeg je izvele tri osobe.

Slikovni rezultat za London
Također, svjedoci tvrde da je došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Treći potencijalni incident je prijavljen na znatno daljoj lokaciji, u četvrti Vauxhall. Ipak, nije jasno šta se dešava u tom dijelu Londona. Pojedine informacije sugerišu kako je riječ o lažnoj uzbuni.

U gradu je prisutan veliki broj policajaca, specijalaca koji navodno tragaju za najmanje tri osumnjičene osobe. Nad Londonom lete Povezana slikaHelikopteri i veći dio centralnog dijela grada je u potpunosti blokiran.Treći potencijalni incident je prijavljen na znatno daljoj lokaciji, u četvrti Vauxhall. Ipak, nije jasno šta se dešava u tom dijelu Londona. Pojedine informacije sugerišu kako je riječ o lažnoj uzbuni.

 

Snage sigurnosti mole građane da se klone ulica i da traže bezbjednu lokaciju na kojoj će se sakriti dok opasnost ne prođe.

 
Premijerka Theresa May kazala je kako se slučajeve tretira kao potencijalne terorističke napade.
 
MMKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.