Search
Wednesday 19 June 2024
  • :
  • :

Drugo mjesto za OŠ “Pećigrad” na završnoj Kantonalnoj smotri sposobnosti, znanja i stvaralaštva

Drugo mjesto za OŠ

Drugu godinu zaredom Bužim je bio domaćin završne XXIV smotre sposobnosti, znanja i stvaralaštva učenika osnovnih škola sa područja Unsko-sanskog kantona.

Svojim prisustvom svečanost su uveličali ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK-a, Muhamed Ramić, općinski načelnik Općine Bužim, Zikrija Duraković, direktor Pedagoškog zavoda USK-a, Ejub Alagić, predsjedavajući OV, Safet Ljubijankić, direktori osnovnih škola sa područja USK-a, te brojni drugi gosti.

Nakon prijema u prostorijama OŠ “Bužim” učesnici su defilirali do Centra za kulturu, sport i informisanje gdje je održana svečanost.
U takmičarskom dijelu smotre nastupili su učenici iz sedam osnovnih škola iz općina USK-a. Prvo mjesto podijelile su OŠ “Ahmet Hromadžić“ iz Bosanskog Petrovca, i OŠ “Ključ” Ključ, dok je drugo mjesto osvojila OŠ “Pećigrad“ iz Cazina, koja je nastupila sa tačkom “Posljednji krik”.

Treće mjesto podijelile su OŠ “Konjodor” iz Bužima, OŠ “Hasan Kikić” iz Sanskog Mosta, OŠ ”Brekovića” iz Bihaća i OŠ “Todorovo” iz Velike Kladuše.

(Cazin.NET)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.