Search
Friday 24 May 2024
  • :
  • :

Drama u Zenici: Borci spriječili deložaciju porodice RVI-a iz stana kojeg je kupio legalno

Ne prestaje agonija u vezi sa slučajem Nedžada Muharemovića iz Zenice, ratnog vojnog invalida, kojem je danas odložena deložacija iz stana kojeg je uredno kupio 2002. godine od Vahida Haseljića.

Muharemović za kupljeni stan ima uredne papire, kupoprodajni ugovor i zemljišno-knjižni izvadak, no, primoran je nakon 14 godina da ga napusti.

Podsjetimo, presudom Kantonalnog suda stan je prošle godine vraćen Nerminu Prguda, tužiocu povrata, koji je u stanu boravio do 1997. godine.

U cijeloj apsurdnoj situaciji, osim porodice Muharemović, oštećen je i Vahid Haseljić koji je prvi vlasnik stana. Stan je uredno kupio od Željezare, a kojeg je odlučio prodati Muharemovićima.

– Stan je Prguda regularno 1997. godine vratio Željezari, koji su oni meni ponudili. Ja sam ga otkupio, uknjižio 1/1 na svoje ime, oglasio prodaju, da bi Muharemović otkupio stan od mene – pojašnjava on.

Posebno mu je nelogično što je 2002. godine obavljena sva provjera papirologije, koja je protekla bez problema. Ne može da vjeruje šta im se danas dešava.

– Ako je stan neregularan, onda sam ga i ja neregularno kupio od Željezare. Morat ću i ja tražiti povrat svog novca ili drugi stan, ali i tužiti Gradsku upravu i Pravobranilaštvo koji su dozvolili da to sve prođe regularno – ogorčen je on.

I porodica Muharemović također preživljava najteže dane u svojim životima. Danas su ih ispred zgrade podržali brojni sugrađani, boračke organizacije i neformalne grupe koji su poručili da neće dozvoliti da ih istjeraju na ulicu te da su spremni tijelima braniti stan.

– Potpisao sam papir da je deložacija odgođena. Do kada i šta, vjerujte da ne znam. Predlagao sam da sačekamo odluku Vrhovnog suda, no oglušili su se na moje vapaje. Šta će se dalje dešavati, ne znam – kazao je, kroz suze, Muharemović

avaz.ba

 Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.