Search
Wednesday 19 June 2024
  • :
  • :

Djeca iz Srebrenice dijele univerzalnu poruku o ljubavi i prijateljstvu

Djeca iz Srebrenice dijele univerzalnu poruku o ljubavi i prijateljstvu

Dječiji hor iz Srebrenice „Kuće dobrih tonova“ sa zadovoljstvom najavljuje da je čuvena pjesma „Love, People“ ponovo snimljena, ali sada u saradnji sa 15 horova iz cijeloga svijeta.

Horovi iz svih dijelova svijeta, od Novog Zelanda do Venecuele, Južne Afrike, Japana, Kanade, Palestine i mnogi drugi, su dali svoj doprinos pjesmi „Love, People“, koja slavi ljubav i razumijevanje između ljudi.

U galeriji koju prezentiramo ovaj put, prenosimo samo dio atmosfere saradnje horova na ovoj pjesmi, što je iziskivalo puno truda i koordinacije.

Pjesma „Love, people“ je himna mira, koja slavi ljubav i razumijevanje. Pjesma je urađena originalno, kao dio kampanje za prikupljanje sredstava za obnovu muzičkih škola stradalih u poplavama u BiH, 2014. godine.

I nema boljeg načina da se to pokaže, nego zajedno s drugarima s Novog Zelanda, iz Kenije, Južne Afrike, Kolumbije…

U ovom projektu je učestvovalo više od 1.000 djece, i ovo je prvi put u svijetu da se ovakav projekt organizira. Zajednički rad tolikog broja horova, koji dolaze iz različitih kultura, leži u osnovi samog rada Dječijeg hora iz Srebrenice „Kuće dobrih tonova“.

Razumijevanje, pjesma, druženje, saradnja, stvaranje novih, pozitivnih tonova je misao vodilja ovog hora, koji od 2011. godine okuplja djecu iz Srebrenice i okoline, pružajući im mjesto gdje mogu izraziti svoju kreativnost, učiti nove stvari, i sklapati prijateljstva.

Autor: Redakcija 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.