Search
Monday 24 June 2024
  • :
  • :

Ćoralići: Pokrenuta inicijativa za izgradnju društvenog doma

Ćoralići: Pokrenuta inicijativa za izgradnju društvenog doma

Savjet Mjesne zajednice Ćoralići je na zadnjoj sjednici održanoj 18.05.2017. godine donio odluku pokretanja inicijative za izgradnju Društvenog doma.

Ovaj savjet već duži niz godina održava svoje sastanke u neuslovnim prostorijama, a jedan od najvećih problema ove mjesne zajednice je nedostatak prostorija za ambulantu, te prostorija za matični ured.
Ideja za rješavanje ovih problema i pokretanje ove inicijative postoji već duži niz godina, gdje je na sjednicama Općinskog vijeća sad već bivši vijećnik, a sadašnji predsjednik OO SDA Cazin, Almin dr. Handanagić, isticao da je ovo projekat šireg društvenog značaja, jer mještani ove zajednice nemaju ambulantu prije svega jer ne postoje adekvatne prostorije propisane pozitivnim zakonskim i podzakonskim aktima.

 
 

Također je isticao i probleme nedostatka prostorija za RVI, sportske klubove, te sale za održavanje sastanaka u kojoj bi se mogla održavati razna edukativna predavanja iz oblasti poljoprivrede, zdravstva i slično.

Prva od aktivnosti za realizaciju ovog problema, odnosno projekta, je rješavanje pitanja zemljišta, odnosno dobijanje saglasnosti za korištenje iste od škole i nadležnog ministarstva, te da će sredstava za projekat tražiti prije svega od viših nivoa vlasti, ali vjeruju za će ovaj projekat dobiti podršku kako mještana tako i lokalne samouprave, za Cazin.NET izjavio je Samir Hušić, predsjednik ove mjesne zajednice.

(Cazin.NET)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.