Search
Thursday 25 July 2024
  • :
  • :

C-Liga Cazin – Najava i kalendar takmičenja za sezonu 2017

C-Liga Cazin - Najava i kalendar takmičenja za sezonu 2017

Malonogometno takmičenje koje tokom ljetnih dana privuče više desetaka hiljada posjetitelja na mnogim turnirima koji se nalaze na njegovom kalendaru jeste C-Liga Cazin. Liga je osnovana prije osam godina, i iza nas je osam kvalitetnih i svakom godinom sve boljih sezona.

Uskoro, pred nama je 9. sezona koja će kao i prethodne, donijeti mnoga uzbuđenja i ono što je najvažnije, mnogo kvalitetnog futsala, koji je izuzetno popularan, što govori i posjeta tokom svih turnira ove lige.

 
 

Većina stvari je definirana i sve je spremno za novu sezonu koja počinje 9. juna na tradicionalnom malonogometnom turniru “Gata 2017 – Bugar ’92”, turniru koji se svrstava i sami vrh ovog takmičenja po broju učesnika, gledatelja i kvaliteti malog nogometa.

U ponedjeljak je održan radni sastanak čelnih ljudi takmičenja sa sudcima koji će dijeliti pravdu u predstojećoj sezoni, kako bi se definisala dodatna pravila i pojasnile eventualne nejasnoće da bi suđenje bilo što bolje na zadovoljstvo svih učesnika.

Kalendar sadrži 14 turnira, te na kraju, završni master turnir koji se odigrava u Sportskoj dvorani Cazin na kojem učestvuje 8 najboljih ekipa u protekloj sezoni.

Posjetili smo radni sastanak Udruženja C-Liga Cazin gdje smo porazgovarali s predsjednikom Lige, Enesom Šabićem te prvim sudcem lige u protekoj sezoni, Hasanom Brkićem. Šabić nam je najavio ovogodišnju sezonu gdje smo iz prve ruke saznali šta nas sve očekuje na ljeto, dok je Brkić osvrnuo se na kvalitet takmičenja te suđenje poredeći ga sa ostalim ligama kako u BiH tako i u takmičenjima preko granice. Više o tome pogledajte u izjavama koje smo zabilježili na radnom sastanku C-Lige Cazin.

Cazin.NET

KALANDAR TAKMIČENJA 2017
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.