Search
Thursday 18 July 2019
  • :
  • :

Apel za pomoć: Porodici Puškar Saliha iz Vrela, svaka pomoć je dobrodošla

 

Ekipa portala Cazin-danas, posjetila je socijalno ugroženu porodicu Puškar Saliha, o kojoj je već bilo riječi na mnogim elektronskim medijima širom USK.
Salih, inače stopostotni invalid, sa suprugom koja je također bolesna, i petero djece od kojih četvero idu u školu, živi u improviziranom objektu napuštenih hala Agrokomerca u cazinskom naselju Vrelo.

Pored invalidnosti, Salih je bolestan.


Šećer i masnoća u krvi napreduju i donose nove tegobe, pa je pred njim najvjerovatnije i operacija očiju.

Objekat u kome ova porodica živi ima samo dvije prostorije, bez kupatila, sa neuslovnim i nikad dovršenim WC-om. Soba u kojoj porodica boravi je puna vlage a to im je ujedno i kuhinja i spavaća soba i dnevni boravak.

 

Najmlađe dijete ove porodice je djevojčica Hana koja ima 7 godina. Hana bi danas trebala biti drugi razred osnovne škole, no ona još nije krenula u školu. Njeni roditelji nemaju novca da bi je školovali. Osim toga, oni nemaju mnogo toga što je neophodno za normalan život, dostojan čovjeka.

”Žao mi je zbog ove najmlađe što nismo mogli da je upišemo u školu.Ne možemo, nemamo sredstava da vam iskreno kažem. Jedva i ove školujemo. A ona mi je posebno dobra i poslušna i već zna i sva slova i brojeve i uči se pisati zajedno sa ove dvije kćerke.”– priča nam Salihova supruga.

Prilikom posjete, ovoj porodici smo uručili paket sa prehrandbenim namirnicama, odjećom, školskim priborom i higijenskim potrepštinama u vrijednosti od 260 KM, a koje je donirao naš stalni čitatelj iz dijaspore, koji je insistirao na anonimnosti.

Također, posebno je pohvalno istaći da je za vrijeme naše posjete, ovu porodicu posjetilo čak deset naših sugrađana iz raznih krajeva naše općine te im uručili humanitarne pakete pomoći.

Ovo svakako predstavlja još jednu potvrdu ogromne humanosti naših Cazinjana.

Svi oni koji još uvijek nisu a žele pomoći ovoj porodici mogu to učiniti uplatom sredstava na prikazani broj žiro računa (samo za uplate iz BiH) ili posjetiti porodicu u cazinskom naselju Vrelo. Saliha možete kontaktirati na broj telefona 061/312-063.

Njima je zaista svaka pomoć dobrodošla.

(cazin-danas.com)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.