Search
Friday 19 April 2024
  • :
  • :

“Zrno sreće” opet pomaže: 3 500 KM za renoviranje PŠ “Kovačevići”

“Zrno sreće”, humanitarna organizacija naših ljudi iz Švicarske, puno puta je kroz svoje donacije pomogla socijalno ugrožene učenike, organizirala uplate za sendviče, kupovala knjige i pribor za vrijedne školarce, plaćala ekskurzije onima koji nisu bili u mogućnosti.

Svoju nesebičnu pomoć članovi organizacije pružili su i mnogim bolesnima u borbi za njihov život doniranjem određenih novčanih sredstava u cilju što bržeg prikupljanja potrebne sume novca i ozdravljenja.

 
 

“Zrno sreće” nastavlja sa svojim humanitarnim aktivnostima, tako da su ovaj put donirali 3 500 KM za renoviranje područne škole u Kovačevićima, Grad Cazin.

Ovaj novac bit će iskorišten za obnovu podova u učionicama, koji se, kao i cjelokupna zgrada PŠ “Kovačevići”, nalaze u katastrofalnom stanju, o čemu svjedoče i fotografije u prilogu.

Akciju renoviranja škole pokrenuli su mještani mjesne zajednice Ćoralići i Kovačevići, a “Zrno sreće” se svojom donacijom priključilo ovoj hvale vrijednoj akciji.

Kako Cazin.NET saznaje, radovi napreduju dosta dobro i uskoro će učenici ove cazinske škole imati lijepu, čistu i funkcionalnu školu.

 
 
ps kovacevici
ps kovacevici1
ps kovacevici2
ps kovacevici3
ps kovacevici4
 
 
 
 

(M. Selimović/Cazin.NET)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.