Search
Tuesday 4 October 2022
  • :
  • :

Zoran Kisić: Za sedam godina održano dvadeset muzičkih manifestacija!

Nedavno je u bijeljinskom restoranu Lovac održan šesti festival narodne muzike Raspjevano ljeto, inače dvadeseta po redu muzička manifestacija Extra Starsa. Simbolično gledajući radilo se o jubilarnom muzičkom druženju na kojem je uzelo učešće više pjevača i revijalnih gostiju iz svijeta estarde i medija. Za sedam godina, u više nego ambicioznom poduhvatu, često sa oskudnim sredstvima i prevelikim rizicima, bez sponzora i podrške lokalne zajednice,Opis nije dostupan.

Kisić je organizovao dvadeset muzičkih manifestacija koje su obuhvatale susrete u Bijeljini tokom cijele godine po nekoliko puta. Sve je počelo sa festivalom Raspjevano ljeto 2016. godine, a potom i folk paradom Zlatna jesen, da bi se naredne godine osnovale još neke manifestacije kao što su Ljetna folk revija, Folk promenada i slične.Opis nije dostupan.

Iste godine Kisić je organizovao i prvi festival u Ugljeviku, a već narednog ljeta i Folk paradu na ugljevičkim bazenima. – Kroz kulturno-muzičke manifestacije prodefilovalo je preko 150 muzičkih imena, velikih folk zvijezda, revijalnih gostiju, tekstopisaca i drugih autora, estradnih menadžera, kao i manje ili više poznatih estradnih ličnosti, a saradnju sam ostvario sa niz medijskih kuća koje su sve to pratile redovno ili povremeno na čemu sam više nego zahvalan. Svaka manifestacija je adekvatno ispraćena kako medijski tako i prigodnim nagradama, intervjuima, člancima, Opis nije dostupan.

Dovoljno je reći da su nam svoje povjerenje ukazali Andrija Bajić, Rifat Tepić, Šike, Mladen Dolić, Meho Hrštić, Kuki, Mitar Mirić, Rade Lacković, pokojni Bora Drljača, Milena Plavšić, Ljuba Aličić, Savo Radović, Hasan Dudić, Jasmin Muharemović, Mišo Maunaga, Ljubo Kešelj, Diki, Farizada Čamdžić, Radmilo Zekić i mnogi drugi, ali i autori kao što su Jasmina Jakšić, Vesna Petković, Milenko Jakšić, Hasan Dudić, te poznati izdavači i diskografi poput Siniše Kajmakovića iz Renomea, Nenada Kapora iz Jugodiska, Dragana Dmitruka iz BN Opis nije dostupan.

Programe su redovno ili naizmjenično vodili Gavrilo Jovanović, Danijela Gudović i Sale Janković. Što se tiče narednih planova, novinar i organizator Extra Stars muzičkih manifestacija Zoran Kisić ističe da ih svakako ima jako puno, ali je pitanje koliko će moći da se sve realizuje. Promjene svakako slijede. – Sa pomenutim brojem održanih manifestacija zaokružio sam jednu cjelinu i uskoro prelazim na sasvim drugačiji format organizacije muzičkih druženja. U svakom slučaju biće to manifestacije netakmičarskog karaktera, mnogo lakše u organizacionom smislu, ali i mnogo jednostavnije, neobaveznije i opuštenije za sve učesnike narednih druženja – zaključuje Zoran Kisić.

Extra Stars

macanovici.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.