Search
Friday 19 July 2024
  • :
  • :

Život u Bijeloj kući: Trump vrišti na televizor

 

Savjetnici predsjednika SAD Donalda Trumpa kažu da je američki predsjednik veoma ljut zbog istrage o miješanju Rusije u američke izbore, javlja AP.

Prema onome što su rekli američkoj novinskoj agenciji, Trump viče ispred televizora u Bijeloj kući i insistira na tome da je meta zavjere koja ima za cilj da ga diskredituje i eventualno okonča njegov predsjednički mandat, prenosi Tanjug.

Trumpovi saradnici navode da je gnjev američkog predsjednika usmjeren posebno na specijalnog savjetnika Roberta Millera i zvaničnika Ministarstva pravde koji ga je imenovao Roda Rosensteina. 

Trumpovi saradnici kažu da američki predsjednik smatra da su obojica protiv njega. 

U twitu koji je juče napisao na svom nalogu, Trump je priznao sebi po prvi put da se nalazi pod federalnom istragom i insistirao na tome da je žrtva najvećeg lova na vještice u američkoj političkoj istoriji. 

“Svjedoci ste najvećeg lova na vještice u američkoj političkoj istoriji, koji predvode neki veoma loši i konfliktni ljudi”, napisao je Trump na svom Twitter profilu. 

On nije precizirao na šta tačno misli, ali je prethodno jučer, također na Twitteru, reagovao na pisanje “Washington posta” da specijalni savjetnik Robert Miller ispituje njegove eventualne pokušaje da opstruiše pravdu, a u vezi istrage o navodnom miješanju Rusije u predsjedničke izbore u SAD 2016. 

“Izmislili su lažni dogovor, nisu našli ni jedan dokaz, pa sada prave lažnu priču o opstrukciji pravde”, napisao je Trump.

Autor: Agencije

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.