Search
Friday 19 July 2024
  • :
  • :

Žene „Male Kladuše“ na najbolji mogući način obnavljaju svoje programske aktivnosti

MALA KLADUŠA – Udruženje žena „Mala Kladuša“ započelo je svoje konkretnije i sadržajnije aktivnosti na najbolji mogući način. U subotu, 24. jula bile su gošće kod Udruženja „Koprivna“ iz Gornje Koprivne a već naredni dan, u nedjelju, ovo Udruženje bilo je domaćin na druženju gošćama iz Udruženja „Hanume sa Une“ iz Bihaća, „Ašik kaldrmi“ iz Podzvizda te „Nur svijetlosti“ Zagrad/Velika Kladuša.

Minule subote članice Udruženja žena „Mala Kladuša“ učestovale su u Manifestaciji „Kladuško ljeto 2021.“. a ovoj Manifestaciji Udruženje žena „Mala Kladuša“ predstavljalo je svoju Mjesnu zajednicu Mala Kladuša u tradicionalnom događaju „Kladuškog ljeta“, poznatoj „Krajiškoj sofri“.

Vrijedne članice ovog Udruženja radile su ponešto i pored restriktivnih mjera proizašlih iz Covida-19 i to su pokazale pred velikim brojem prisutnih Kladuščana i njihovih gostiju na pozornici Gradskog trga u Centru Velike Kladuše. Folklorna sekcija ovog Udruženja izvela je koreografiju spleta narodnih igara a potom su starije članice otpjevale nekoliko tradicionalnih narodnih pjesama za što su nagrađene burnim aplauzima.

Inače, ovu večer posvećeu tradiciji običajima ovog kraja upotpunio je nastup poznate Kladuščanke, interpretatorke sevdaliniki, Mersa Miljković. Ovo večer učešćem u „Krajiškoj sofri“ obogatile su žene mjesnih zajednica Velika Kladuša, Todorovo, Polje, Podzvizd i Vrnograč au zabavnom programu „Kladuški bećari“ i KUD „Tono Hrovat“.

Posjeta građana bila je odlična a sve navedeno uz dio atmosfere možete pogledati u ponuđenoj video repotraži. Esad Š.

 

 

 

 

 

reprezent.baKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.