Search
Wednesday 29 May 2024
  • :
  • :

Vučić: Htio sam da razgovaram kako bi se riješio problem muslimana u Zemun Polju

Odlazeći premijer Aleksandar Vučić rekao je sinoć da je spreman da razgovara kako bi se riješio problem muslimanskih vjernika u Zemun Polju, kojima je srušena džamija u izgradnji, ali da neće razgovarati sa ucjenjivačima.

“Bio sam obaviješten o pokušaju rušenja, jer me je u 4:40 ujutro zvala moja savjetnica, pošto je nju zvao ambasador jedne strane zemlje vršeći pritisak da se ne sprovodi zakon. Potom me je zvao i drugi ambasador sa istim zahtjevom. Ima tu lažnog morala”, kazao je Vučić u emisiji na televiziji Pink.

Prenio je da su najprije građani pojavili na protestima, htjeli da linčuju, jer, navodno, Vučić dozvoljava da se bespravno zida džamija.

Naveo je da mu je rečeno da se ne zida džamija, ali da se ustanovilo da je ipak bila namjera da se ona izgradi.

“Godinu dana traje ta priča. Hoće da prave medžlis, džemat ili džamiju. Kada su sazidali do drugog sprata, kada su došli da ruše, zvali su me i tražili da se ne ruši uz obećanje da neće dalje graditi. Zvao sam predsjednika opštine kako bi se vidjelo šta može da se učini”, prenio je Vučić.

Kazao je da su iz vjernici rekli da neće nastaviti gradnju, ali su pogazili obećanje.

“Nastavili su da rade suprotno zakonu i svojoj riječi, dovodeći u veliku opasnost, zajedno sa nekim političarima i medijima, crtali su metu nekima samo zato što su poštovali zakon”, istakao je Vučić.

Rekao je da je kao predsjednik uvijek spreman da zaštiti sve muslimane i pripadnike svih vjeroispovjesti.

Građani, prema njegovim riječima, ne smiju da se dijele po nacionalnoj, vjerskoj pripadnosti, već po tome ko je odgovoran, vrijedan i ko želi dobro zemlji.

(Mondo)

mm
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.