Search
Thursday 25 July 2024
  • :
  • :

Vijeće ministara u četvrtak o posljedicama krize u Agrokoru na BiH

Vijeće ministara BiH trebalo bi da u četvrtak, 4. maja, razmatra informacije o posljedicama krize “Agrokora” na ekonomiju u BiH čiji je predlagač Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Vijeće ministara u četvrtak o posljedicama krize u Agrokoru na BiH

Na dnevnom redu sjednice je i zahtjev Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH za dostavljanje informacije o posljedicama krize “Agrokora” na ekonomiju u BiH, najavljeno je iz Vijeća ministara BiH.

Pred ministrima će se naći uputstvo o ministarskim konferencijama u sistemu koordinacije procesa evropskih integracija, te lista predsjedavajućih i zamjenika predsjedavajućih radnih grupa za evropske integracije, čiji je predlagač Direkcija za evropske integracije BiH.

Biće riječi i o Nacrtu sporazuma o finansiranju Programa aktivnosti za BiH za prošlu godinu

Biće riječi i o Nacrtu sporazuma o finansiranju Programa aktivnosti za BiH za prošlu godinu između EU, koju predstavlja Evropska komisija, i BiH, koju predstavlja Direkcija za evropske integracije Savjeta ministara BiH, sa osnovama za njegovo zaključivanje.

Vijeća ministara BiH razmotrit će nacrt odluke o ratifikaciji Sporazuma o saradnji između Vijeća ministara BiH i Vlade Crne Gore u procesu pristupanja EU.

Na dnevnom redu sjednice je i novi tekst Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakona BiH.

Pred ministrima će se naći informacija o realizaciji Akcionog plana FATF-a, međudržavnog tijela čiji je cilj da razvija i unapređuje borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma na nacionalnom i međunarodnom nivou.

Bit će riječi i o informaciji o stanju pravosuđa u BiH, sa posebnim osvrtom na borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Vijeće ministara BiH raspravljat će o informaciji o izmjeni i dopuni Godišnjeg plana obuke i vježbi pripadnika i jedinica Oružanih snaga BiH u inostranstvu za 2017. godinu.

Na dnevnom redu sjednice je informacija o realizaciji zaključaka sa sjednice Savjeta ministara BiH od 18. januara, o usaglašavanju teksta Prijedloga sporazuma Savjeta ministara BiH i Vlade Republike Srpske o pravima i obavezama u vođenju arbitražnog postupka koji se vodi pred Međunarodnim centrom za rješavanje investicionih sporova u Vašingtonu u predmetu koji su “Vijadukt” iz Portoroža, Vladimir Zevnik i Boris Goljševček pokrenuli protiv BiH.

Bit će riječi i o prijedlogu akcionog plana sprovođenja Strategije integrisanog upravljanja granicom u BiH za ovu godinu.

Vijeće ministara BiH razmotrit će izvještaj o svom radu za prošlu godinu.

(Izvor: Klix.ba)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.