Search
Tuesday 2 June 2020
  • :
  • :

VIDEO – NOVE TUČNJAVE MIGRANATA U KRAJINI, MJEŠTANI ČEKAJU POLICIJU I SNIMAJU INCIDENTE

VIDEO - Nove tučnjave migranata u Krajini, mještani čekaju policiju i snimaju incidente

U videu kojeg je portalu  poslao čitatelj iz Krajine prikazana je nova tučnjava i jurnjava migranata koji su svoje nesuglasice odlučili riješiti nasiljem na javnoj površini.

Kako je rečeno za  video je nastao nedaleko od migrantskog prihvatnog centra Miral u velikokladuškom naselju Polje. Tučnjava i jurnjava nekoliko desetaka migranata desila se oko 20 sati.

Prema nezvaničnim informacijama, policija nije intervenisala, a u vrijeme pisanja ovog članka nekolicina migranata je nakon tučnjave pobjegla u šumu.

Također, do incidenta je došlo i danas popodne ispred prihvatnog centra Miral kada je u tučnjavi učestvovao veći broj migranata. Nesuglasice su smirene uz

Čitatelji portala Klix.ba ranije su javili da je situacija upravo u mjestu Polje u Velikoj Kladuši zabrinjavajuća s obzirom na to da migranti iz Pakistana prave migrantima iz drugih zemalja.

Podsjećamo da se slični nemili događaji sve češće dešavaju u Krajini, a da lokalne vlasti nemaju pravi odgovor na ovu pojavu u kojoj zasad, samo na sreću, niko nije ozbiljnije povrijeđen.

U noći s utorka na srijedu u prihvatnom centru za migrante Miral vladao je opći haos kada se sukobilo više od 100 migranata, a incident se kasnije prelio i na ulice Velike Kladuše.

Tada, kao i danas, građani su bili zabrinuti zbog manjka broja policijskih službenika i ograničenja ovlaštenja. S pravom, oni se boje za svoju sigurnost i pozivaju vlast na djelovanje

 

KLIX.BA
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.