Search
Monday 1 June 2020
  • :
  • :

Veliki Dubovik: Sjećanje na najbolje sinove BiH koji su dali živote u borbama za oslobađanje podgrmečkih sela

Veliki Dubovik već četvrtu godinu za redom u znak sjećanja organizirao je okupljanje porodica šehida iz Cazina i Bosanske Otoke čiji su sinovi, braća, očevi dali svoje živote u borbama za oslobađanje podgrmečkih sela.

 

Okupljanju su prisustvovali, pored porodica šehida i domaćina, i ministar za pitanja boraca i RVI Unsko-sanskog kantona, Ermin Zulić, zastupnica u Skupštini USK-a Ifeta Kadić, savjetnik gradonačelnika grada Cazina, Jusuf Bajrektarević, predstavnici organizacije porodica šehida grada Cazina i općine Bosanska Krupa, predsjedavajuća OV-a Bosanska Krupa Elvira Mehić, kao i vijećnici u OV Bosanska Krupa te mnogobrojni ostali gosti.

 “Koristim priliku da se zahvalim svima koji su pomogli organizaciju ovog događaja, kao i svima onima koji su svojim prisustvom uveličali ovaj današnji skup”,  rekao je Hašim Grošić, predsjednik MZ Veliki Dubovik

Prisutnima se obratio i Jusuf Bajrektarević, savjetnik gradonačelnika Grada Cazina:

 “Ovo herojsko mjesto je najbolji dokaz da kada je bilo najbitnije za našu zemlju nismo gledali odakle je ko, iz koje općine, grada ili mjesne zajednice, već smo zajedno branili našu domovinu od agresije. Ponosni smo na našu časnu borbu protiv zla koje se bilo nadvilo nad BiH i možemo hodati uzdignute glave. Bosna je zemlja za koju se umire da bi se živjelo i zato gradimo našu lijepu BiH na istini i pravdi. Nepravde ima jer naše borce i generale optužuju što smo se nužno branili i suprostavili se genocidnim namjerama neprijatelja. Zato jačajmo našu svijest da se ne zaboravi, a nećemo dozvoliti da se ponovi zločin nad Bošnjacima u BiH.”

cazin.netKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.