Search
Sunday 26 June 2022
  • :
  • :

Velika Kladuša: Vatrogasci imali burnu noć, gasili čak osam požara

.

Protekla 24h bila su burna za velikokladuške vatrogasce koji su gasili čak osam požara. Pretežno se radilo o požarima koji su zahvatili njive i šume.

  • Prva intervencija evidentirana je u mjestu Golubovići (od 11.25h do 12.20h), a radilo se o požaru na šumi.
  • U Ponikvama je došlo do požara na njivi i šumi, a intervencija je trajala od 11.55h do 14.12h.
  • Od 12.10h do 13.15h gašen je šumski požar u Orčevoj Luci.
  • Iduća intervencija zabilježena je na Keserovića brdu gdje je došlo do zapaljenja njive, a intervencija je trajala od 13.46h do 14.10h
  • Požar na njivi u Kudićima gašen je od 14.35h do 15.45h
  • Šumski požar u Šiljkovači iziskivao je intervenciju vatrogasaca od 17.27h do 18.25h
  • Na Redžića ogradama zabilježeno je i zapaljenje dimnjaka. Intervencija je trajala od 20.10h do 20.40h
  • Osma intervencija je zabilježena na Seccu, ulica Prve muslimanske brigade. Radilo se o požaru na njivi koji su vatrogasci gasili od 20.39h do 21.05h.

– Jedno krivično djelo, dva narušavanja javnog reda i mira te jednu saobraćajnu nezgodu evidentirali su službenici Policijske stanice u protekla 24. U nezgodi nije bilo povrijeđenih lica.

– Pomoć Hitne službe Doma zdravlja zatražilo je 48 pacijenata. Dežurni doktori Kasim Selman i Aida Dedić na dalje liječenje uputili su tri pacijenta.

– Isporuka električne energije je uredna. Za danas nema najavljenih prekida u elektronapajanju.

Za sutra (ponedjeljak, 14. mart) najavljeni su prekidi u elektronapajanju ovih trafopodručja: od 08:00 do 16:00h trafopodručja: Pilana Bašić, Bašići, Rašetin zid, Donja Vidovska 2, Omeragići, GSM Repetitor Jankovac, Johovica 1 i 2, Kudići 3, Pržionica, TSH, Klaonica, RP Polje, Biskvit, Dispanzer, Grahovo, Dolovi, Jankovac, Bazen, Mala Kladuša Dom, Mala Kladuša 1, Marjanovac 1 i 2, Šumatac 1, 2 i 3, Farma Šumatac, Dizdari, Vodovod Šumatac, GSM Šabići, Purići, Mravača, Farma Veinac i Veinac 1, 2 i 3.

Stanje na putevima i vremenski bilten za 13. mart:

– Na putevima u Bosni i Hercegovini jutros se saobraća po pretežno suhom i mjestimično vlažnom kolovozu. Pojačana frekvencija vozila tokom dana očekuje se na ski centrima i zimskim izletištima. Zbog niskih temperatura upozoravamo na moguću poledicu u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Apelujemo na vozače da na svim dionicama vožnju prilagode uslovima na putu. Podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

– Danas će u našoj zemlji preovladavati sunčano vrijeme. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura od 4 do 10, na jugu do 13 °C.

– Stabilnije i sunčanije vrijeme ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti suviše jake. U jutarnjim i večernjim satima poželjno je posvetiti pažnju adekvatnom odijevanju, obzirom da će biti osjetno hladnije u odnosu na ostatak dana. Savjetujemo vam da slobodno vrijeme iskoristite za boravak na otvorenom, po mogućnosti van urbanih sredina.

 

Izvor: RvkKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.