Search
Sunday 8 December 2019
  • :
  • :

VELIKA KLADUŠA: HUMANITARNI KONCERT ZA TEŠKO OBOLJELU RUJKU VELIĆ IZ VELIKE KLADUŠE

Zbog hitnosti za prikupljanje novčanih sredstava neophodnih za daljnje liječenje Rujke Velić koja ima 45 godina iz Velike Kladuše, koja je obolila od jako teške bolesti. U Hotelu Konak u Velikoj Kladuši biti će održan humanitarni koncert u četvrtak, 14. Marta 2019. godine, sa početkom u 19:00 sati, održat će se prvi humanitarni koncert za Rujku velić

 

Budimo humani i pomozimo svi zajedno Rujki Velić iz Velike Kladuše da nastavi svoje daljnje liječenje. Rujka Velić godinama se liječi po svim klinikama u Sarajevu, Tuzli i Bihaću. Rujka Velić operirala je tumor na desnom dijelu vrata, postoperativno je nepokretna. Rujka Velić se godinama liječi od bolova u kičmi. Diskovi suženi i probijaju njene pršljenove i diraju joj mali mozak. Rujka Velić ima cistu na plućima dužine 8 mm, unutrašnji tumori, te vanjskih dijelovi tumora koji se rasipaju po vanjskom dijelu tijela. Unutrašnjost njenih kostiju svakim danom sve više slabe, dok srž se u njenim kostima suši.

 

 

Prisutne će zabavljati Isak Malkoč & Champions Band, kao i poznati Kladuški bećari. Ulaznica za ovu humanitarnu manifestaciju košta simboličnih 5 KM. Ukoliko ste u mogućnosti, odvojite četvrtak, 14. Marta, od 19:00 sati svoje dragocjeno vrijeme i pridružite nam se i pokažite svoje humano srce.

 

 

 

Svaka dova, svaka lijepa riječ, svaka misao, svaka suma novca – Rujki Velić sve puno znači. Nemojte nas iznevjeriti ni ovaj put, očekujemo Vas u četvrtak da još jednom pokažete veliko srce i beskonačnu humanost! Sav prihod od prodanih ulaznica ide u svrhe za daljenje liječenje Rujke Velić.

 

 

 

 

 

Nadamo se da ćemo i dalje ostati dobri i humani ljudi i pomagati onima kojima je pomoć ziasta potrebna. Jer tvoje je sve što daš, a tvoje malo njima puno znači! Početak koncerta 14.Marta, četvrtak 2019 godine sa početkom u 19h u Hotelu Konak u Velikoj Kladuši.  Medijski pokrovitelj humanitarnog koncerta Macanovici.Net.

ORGANIZATORI:

Kladuški Bećari Hasan Keranović

 

 

Macanovici.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.