Search
Monday 26 February 2024
  • :
  • :

Velika Kladuša dobija objekat kakvog se ne bi postidjele ni metropole

U Velikoj Kladuši u toku je izgradnja objekta koji će promijeniti izgled centra grada i kojeg se, sasvim sigurno, ne bi postidjele ni metropole.

Riječ je o Melka City Centru koji će se sastojati od tržnog centra i rezidencijalnog dijela, kao i garaže. Ovo je u razgovoru za BiznisInfo.ba potvrdio investitor Nihad Melkić.

 

 

Novi poslovno-stambeni kompleks u samom centru Velike Kladuše prostirat će se na preko 14.000 kvadrata plus 1.800 kvadrata podzemnih garaža i ostava i preko 250 parking mjesta u krugu kompleksa.

 

Rezidencijalni dio imat će 41 stan različitih struktura od 34m2 do 300m2. Svaki stan ima direktan pristup tržnom centru kao i podzemnoj garaži sa ostavama.

Kako nam je rekao Melkić, gradnja je počela 15. maja prošle godine, a sve bi trebalo biti završeno 2025. ako ne i ranije, u zavisnosti od izdavanje određene dokumentacije.

 

 

Melkić se nada da će do marta završiti sve grube radove i krenuti s instalacijama.

 

– Kompletan kompleks je bruto nešto preko 14 hiljada kvadrata, sa stambenim i poslovnim centrom. Ukupno zgrada je šest spratova sa podzemnim garažama – istaknuo je naš sagovornik.

Kada je riječ o tržnom centru, očekuje najpopularnije brendove koji su ih već i kontaktirali. No, plan investitora je da iznajmi tržni centar u cjelini nekoj kompaniji (npr. vlasniku nekog lanca marketa), koja bi dio iskoristila za svoj market a potom ugovarala pojedinačne prostore s raznim brendovima.

Stanovi su već za prodaju. Tržni centar je neovisan dio sa dva ogromna ulaza. Sve to se nalazi u centru Velike Kladuše.

Melkića smo pitali i o procjeni vrijednosti ukupne investicije.

 

– Procjena je bila 36 miliona ukupna, da se uzima zemljište i sva dokumentacija, a mi smo već jedan veliki dio kupili ranije, i imali smo već jedan dio investicije završene – navodi Melkić.

 

Dodaje da je ovo za Veliku Kladušu malo i preluksuzno, te da trenutno u gradu nema ovakvog tržnog centra koji bi upotpunio sadržaj.

– Velikoj Kladuši ovo nedostaje – zaključio je Melkić za BiznisInfo.ba.

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.