Search
Monday 22 July 2024
  • :
  • :

Urednik slovenske državne televizije smijenjen zbog Thompsona

Urednik slovenske državne televizije smijenjen zbog Thompsona

Urednik emisije ‘Tednik’ na slovenskoj nacionalnoj televiziji, Igor Pirkovič, smijenjen je u srijedu jer je u svojoj emisiji emitirao prilog o Marku Perkoviću Thompsonu u namjeri da pjevač pojasni optužbe koje su se u slovenskim medijima pojavile na njegov račun nakon otkazivanja njegovog koncerta u Mariboru.

Kako pišu Slovenske novice, Pirkovič je, prema mišljenju mnogih, u svojoj emisiji, hrvatskog pjevača predstavio nekritično i jednostrano kao velikog domoljuba.

O Pirkovičevoj smjeni očitovali su se i novinari emisije ‘Tednik’ koji su se u svojoj zajedničkoj izjavi distancirali od priče o Thompsonu i odgovornost prebacili isključivo na Pirkoviča.

”Budući se u javnosti, ali i na sjednici Programskog vijeća RTV Slovenija, odgovornost stavlja na teret cijeloj redakciji Tednika, naglašavamo kako je prilog isključivo autorsko djelo urednika Igora Pirkoviča. Pri izradi istoga nije sudjelovao nitko drugi iz uredništva”, stoji u izjavi novinara spomenute emisije.

Članovi programskog vijeća RTV Slovenija zaključili su kako je autor priloga o Thompsonu kršio načela nepristranosti, vjerodostojnosti, odgovornosti i pravednosti, prenosi T-portal.

‘S novinarskog stajališta Pirkovičev prilog je bio neprofesionalan. Autor priloga je mišljenje mogao pitati bar nekog hrvatskog novinara koji je upoznat s problematikom, a da i ne govorimo o ideološkoj spornosti i relativiziranju ustaškog pozdrava ‘Za dom spremni’, rekla je Jedrt Jež Furlan, članica programskog Vijeća.

Inače, Pirkovič je autor himne Slovenske demokratske stranke Janeza Janše, a nedavno je izdao i knjigu poezije naslova ‘Slovenija, probudi se’, prenosi Bljesak.info.
MM
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.