Search
Sunday 21 July 2024
  • :
  • :

Udruženje žena Mala Kladuša„Svi za jednu – jedna za sve“video.,,

Tradicija u zaborav neće

MALA KLADUŠA – Udruženje žena Mala Kladuša obilježava danas, 12. aprila ove godine svoj sedmi rođendan. Naša Redakcija je od njihova početka pratila rad Udruženja žena „Mala Kladuša“, međutim ove godine pandemija korona virusa sve je pokvarila. Stoga, Redakcija ReprezenT-a čestita sedmi rođendan ovom Udruženju uz video zapis sa prve godišnjice postojanja i rada.

Naša zapažanja svih minulih godina i međusobnih druženja su dobra organizacija i još bolja atmosfera koje su dominirale u bilo kojem događaju. Bilježili smo i druženja na kojima su učestvovala i druga udruženja sa prostora USK-a i to: Udruženje žena „Kula“ Ostrožac – općina Cazin, Udruženje žena „Ruža“ Majetići – općina Cazin, Udruženje žena „Đul“ Crvarevac – Velika Kladuša, Udruženje žena „Izvor“ – Bužim, Udruženje žena „Vakat“ – Jezerski – općina Bosanska Krupa, Udruženje žena „Svjetlost“ – Vrnograč, Udruženje žena „Ašik Kaldrma“ Podzvizd – općina Velika Kladuša i Udruženje „Sutra je novi dan“ – Velika Kladuša. Ovakva druženja prerasla su u tradiciju, koju je, nadamo se, samo privremeno prekinula pandemija koronavirusa.

Sedam godina rada nije period za koje se mogu ostvariti posebno zapaženi rezultati. Međutim, ovo Udruženje je ipak ostvarilo poprilično zapaženih rezultata, a svakako da je najvažniji i najbitniji, kako Zarifa Bektašević, prva predsjednica i jedna od osnivača istoga kaže, da je Udruženje kompaktno i da rade i djeluju u skladu sa svojim zaštitnim znakom spojenih ruku: „Svi za jednu – jedna za sve“!

Redakcija ReprezenT-a članicama ovog Udruženja čestita njihovu godišnjicu i želi puno uspjeha u narednom periodu u čemu će ova Redakcija nastaviti biti sudionik kada god to bude u prilici. U nastavku pogledajte video zapise sa prvog rođendana Udruženja žena „Mala Kladuša”, jer nam se čini da je ipak bilo, pa možda i najveselije.

 

 

 

 

 

 

Reprezent.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.