Search
Wednesday 26 February 2020
  • :
  • :

Udruženja žena “Kula” Ostrožac kod Cazina – Sinoć je proslavilo svoju 6. godišnjicu postojanja.

Sinoć je u prostorima restorana Hemingway  je bila 6  godišnica U Ž KULA OSTROŽAC,,,Proslava je bila nivou kako to mogu da organiziraju  U Ž Kula  kako saznajemo od predsednice Izete Toramanović tražilo se stolica više jer mnogi gosti su došli i tako sa svojim dolasko uvečali proslavu povodom godišnice U Ž Kula  Ostrožac Cazin,,,,Povodom godišnice za muziku su bili zaduženi DŽEKI BEND . SUAD BEGIĆ I MNOGI DRUGI,,,,,,

,Fotografija Užko Ostrožac.

,Predsednica je izjavila da je zadovoljna  sa svima gostima koji su upričili i  učestovali na godišnici  Udruženja, predivno i nezaboravno druženje u restoranu Hemingway izjavila je predsednica za naš portal MACANOVICI.NET,,,,, Pa dodala da se zahvaljiva svima  našim gostima:UŽ Mala Kladuša, UŽ Ruža Majetići, UŽ Bosanska Otoka, Hasan Keranović, UŽ Ljutočka dolina, UŽ Vakat Jezerski, KUD Liskovac, KUD Donja Lučka,UŽ Ašik Kaldrma, Udruženje penzionera Cazin, Kladušiki Bećari, UŽ Behar Cazin, Fit Club 40+,dragi nam gosti iz Rijeke i portalu macanovici.net koji sve prati  podržava kulturu i tradiciju u B I H… Zahvaljujemo se svima koji su došli da nas podrže i uveličaju našu proslavu 6 godišnjice, a nisu dio navedenih udruženja.Veliko hvala svima, nadam se da su se ugodno i lijepo zabavili…

Fotografija Užko Ostrožac.

Od prije šest godina drevni grad Cazin bogatiji je za Udruženje žena “Kula” koji je brzo opravdao svoje postojanje i koji je s ponosom ponio naziv srednjovjekovog starog grada Ostrožac, prepoznatiljivog na svim turističkim razglednicama ovog dijela naše domovine. Lijepo to reče Izeta Toromanović, predsjednica za naš portal….

Da smo, birali ljepši naziv udruženju nismo mogli izabrati. Nadaleko je naša Kula poznata i kao histrorijsko mjesto, a našim načinom rada nastojomo sačuvati sve vrijednosti i kulture na ovim prostorima koje krasi ljepotica Una, koja simoblište i jednistvenu ljepotu naše Bosne i Hercegovine.

Fotografija Užko Ostrožac.

Susretljiva predjednica veli kako od osnivanja udruženja do danas s ponosom mogu kazati kako su postigli rezultate na kojima im mogu pozavidjeti daleko i starija i poznatija udruženja.

Izeta pojašnjava,,

Zahvaljujemo se svojim članicama Udruženja žena Kula Ostrožac na podržici meni kao predsjednici Udruženja, prelijepom iznenađenju koje su mi priredile na proslavi naše 6 godišnjice… Hvala im od srca, te se nadam da ćemo se još dugo godina družiti i veseliti abd,,,

Fotografija Užko Ostrožac.Fotografija Užko Ostrožac.

Naš glavni cilj očuvanje kulturnog bogatstva i prenošenja istog na mlađe generacije, kao i promoviranje sve ljepote i tradicije općine i grada Cazina, zatim podizanje svijesti o očuvanju domaće radinosti ručnih radova, suvenira kroz izradu u vlastitoj radionici koja je veoma aktivna kao sekcija. Unaprijedili smo i upotpunili turističku ponude grada Cazina, ponajprije kroz promoviranje našeg Starog grada Ostrožac, u kojem priređujemo naše manifestacije, a poznato je kako se radi o zaštićenom spomeniku kulturno – istorijskog značaja za Grad Cazin i državu Bosne i Hercegovine.

Fotografija Hasana Keranovica.

Povodom godišnice bio je tu i poznati najveći čuvar bosanske kulture Hasan Keranović…

Zadovoljstvo sam imao da budem njihov musafir povodom njihove godišnjice izjavio je Hasan Keranović i dodao veliko hvala predsjednici pomenutog udruženja gosp. Izeti Toromanović koja mi je uručila zahvalnicu za dosadašnju i ubuduću saradnju. Isti su nam ciljevi, očuvanje tradicije i njene vrijednosti.

macanovici.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.