Search
Friday 28 February 2020
  • :
  • :

U toku su prijave za učešće na „Cazinskom sajmu 2019“

I ove godine je program Kantonalne izložbe stočarstva i poljoprivredne proizvodnje „Cazinski sajam“ još bogatiji i atraktivniji u odnosu na prethodne godine.

 

Održava se od 20. do 22. septembra i već je veliki broj prijavljenih izlagača i učesnika, a prijave se i dalje mogu izvršiti u Službi za poljoprivredu Grada Cazina svakim radnim danom.

Osim tradicionalne stočne izložbe koja se održava u nedjelju, 22. septembra, na stočnoj pijaci u Slatini i državne izložbe pasa, koja se održava u subotu, 21. septembra, na igralištu Alinac, najveći dio sajamskih dešavanja odvijat će se u petak 21. i u subotu, 22. septembra, na Trgu Zlatnih ljiljana, gdje će se predstaviti brojni izlagači iz Cazina, ali i ostatka kantona i države.

Domaći proizvodi s malih poljoprivrednih gazdinstava, pčelarski i biljni proizvodi, rukotvorine, samo su dio onog što je moguće predstaviti na „Cazinskom sajmu“. Svi oni koji su proizveli dodatne količine voća, povrća, zimnice ili se bave izradom rukotvorina i dalje se se mogu prijaviti jer su prijava i učešće i dalje besplatni. Također je poželjno udruživanje dva ili više malih proizvođača koji će na jednom štandu predstaviti svoje proizvode.

Sajamske dane i ove će godine obogatiti stručna predavanja za poljoprivrednike, te nastupi kulturno-umjetničkih društava, zanimljiva i zabavna takmičenja u kulinarstvu i još puno iznenađenja.

(PR Kabinet gradonačelnika Grad Cazin)

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.