Search
Wednesday 7 December 2022
  • :
  • :

U posjeti jednom malom posebnom obrtu “Magic Touch” u Cazinu.

Hasan Keranovic čuvar bosanske tradicije u posjeti pomenutog obrta, gospođi Melihi Klopić – Murtić, koja me je ugostila i baš se oduševila kada sam joj bio u posjeti u narodnoj nošnji.
Svakako da Meliha podržava moj volonterski rad i način očuvanja tradicije i kulturne baštine. Hvala Melihi koja mi je poklonila nekoliko svojih proizvoda, a time i podržavam njen rad i njene prozivode koji su svi na biljnoj bazi.
Cazinjanka Meliha Klopić-Murtić godinama uspješno vodi obrt “Magic Touch”, u okviru kojeg pravi prirodne proizvode za njegu lica, kože i kose.Može biti slika sljedećeg: boca i tekst
Sve je, kaže, počelo prije osam godina, kada je sama napravila svoju pastu za depilaciju, koja je danas zaštićen inovatorski proizvod. Njega lica – U posljednje četiri godine u potpunosti sam se posvetila proučavanju bilja i prirodne kozmetike pa je s vremenom nastala cijela kolekcija proizvoda za njegu lica i tijela. Većinu recepata kreirala sam sama, a za pojedine proizvode išla sam na edukacije i kurseve – kazala je Klopić-Murtić.
Prema istraživanjima, mnogi proizvodi za ličnu njegu sastoje se od vrlo štetnih hemikalija pa je ova mlada poduzetnica odlučila praviti proizvode isključivo na prirodnoj bazi, poput melema, krema protiv bora i neurodermatitisa, sapuna, šampona, regeneratora za kosu…Može biti slika sljedećeg: tekst "EECO ERUM ZA RAST KOSE ERUM ZA RAST KOSE"
U početku sam samo tražila rješenje za sebe, jer nisam smjela koristiti komercijalne proizvode za njegu kože. S vremenom se širio i krug ljudi koji su bili zadovoljni mojim proizvodima pa je sve postalo nešto više od hobija. Nema straha od neželjenih pojava nakon korištenja proizvoda, a moja sreća je neopisiva kada čujem da su nekome pomogli – kazala je Meliha Klopić-Murtić.
Zadovoljni kupci Obrt “Magic Touch” dobitnik je brojnih značajnih nagrada i priznanja, a vlasnica ističe da su svakodnevne pohvale zadovoljnih kupaca njena najveća priznanja. Od početka joj najveću podršku i pomoć pružaju roditelji i muž. Ističe da planira proširiti saradnju s još nekim apotekama i prodavnicama prirodnih proizvoda kako bi proizvodi bili lakše dostupni i u ostalim krajevima Bosne i Hercegovine.Može biti slika sljedećeg: kozmetika
U potrazi za savršenim načinom uklanjanja dlačica, nastala je pasta za depilaciju, koja je danas među najtraženijim proizvodima i osvojila je sedam nagrada za inovaciju, od kojih se izdvajaju medalje u Sarajevu, Banjoj Luci, Karlovcu, Zagrebu, Parizu i Širazu.
Nastala je kada sam klasičnu egipatsku šećernu pastu obogaćivala biljkama, biljnim i eteričnim uljima sve dok nisam dobila savršenu kombinaciju sastojaka koji su u potpunosti uklonili sve neželjene reakcije nakon depilacije.Može biti slika sljedećeg: Jedna osoba
Pasta se smije upotrebljavati na svim dijelovima tijela, kod Zavoda za intelektualno vlasništvo proglašena je zaštićenim proizvodom – kazala mi je vrijedna Meliha Klopić-Murtić.
Još jednom hvala vlasnici obrta “Magic Touch” na lijepom dočeku, gostoprimstvu i podršci mom volonterskom radu i njegovanju tradicije i običaja. Njen mali čarobni kutak, odnosno obrt nalazi se u Tržnom centru poslovnog prostora I-Crni u Cazinu.
Magic Touch
autor,
,Hasan Keranovic
macanovici.netKomentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.