Search
Friday 22 October 2021
  • :
  • :

U Gradu Živinice dodijeljeno priznanje „Olovski đul“

U JU BKC Živinice dodijeljeno priznanje „Olovski đul“ Brojna poznata imena i ličnosti iz javnog života uveličala su ovu kulturnu manifestaciju, te je uz prigodne govore i bogat kulturni program dodijeljeno priznanje „Olovski đul“. Priznanje „Olovski đul“ dodjeljuje se za ukupni životni angažman za doprinos i očuvanje univerzalnih, civilizacijskih, te suštinskih tradicijskih vrijednosti Bosne i Hercegovine.Opis nije dostupan.

To je javno priznanje za istaknute pojedince koji su svojim ukupnim životnim djelom dali doprinos očuvanju, prezentaciji, promociji i proučavanju bosanskohercegovačke duhovnosti, baštine, kulture, naučnih dostignuća, promociji domovine, te značajnih društvenih procesa i događaja, kao i svojim ukupnim životom dajući primjer društvu u cjelini.

Ovogodišnji dobitnici Priznanja „Olovski đul“ su: • Prof.dr. Amina Šiljak-Jesenković • Prof.dr. Muharem Klapić • Amor i Aida Mašović • Posthumno, prof. Seid Strik Domaćin ovogodišnje manifestacije „Olovski đul“ bio je grad Živinice,a istu je organizirala Nakšibendijska tekija “Šejh Mehmed ef. Hafizović” Olovo , na čelu sa šejh Nijaz ef.Džindom.Opis nije dostupan.

Dobitnici priznanja saglasni su u jednom; da im je velika čast dobiti priznanje „Olovski đul“ . Bosanski derviši čuvari su emaneta, tradicije i duhovnih vrijednosti, a između ostaloga specifični su i po njihovom hizmetu , odnosno služenju ljudima.U Gradu Živinice dodijeljeno priznanje „Olovski đul“

Organizator manifestacije istakao je da je đul miriše gdje god da se nađe i da je ova manifestacija svojevrsni poklon Gradu Živinice, koji je poželio da se i njegovom čaršijom proširi čistoća praiskona i miris đula. Domaćin ovogodišnje manifestacije „Olovski đul“ , dr.sc. Samir Kamenjaković zaželio je da se miris đula širi iz Živinica širom Bosne i Hercegovine,te da se promovišu vrijednosti tradicije i časti,gradeći na tim osnovama državu Bosnu i Hercegovinu. S poštovanjem , Osman Merdanović Odnosi s javnošću mob:+387 60 30 38 964 olovski.djul@gmail.com

zivinice.ba

 

macanovici.net
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.