Search
Monday 26 February 2024
  • :
  • :

U Gornjoj Koprivni, kraj Cazina, odigran Novogodišnji šahovski blic turnir „Euroinvest Muhić doo – Cazin 2021“

Jjj

 

Pobjednik cazinski velemajstor Ibro Šarić

U Gornjoj Koprivni je 27.12.2020.godine (nedelja) u organizaciji i pod pokroviteljstvom firme „Euroinvest Muhić“ doo Cazin u restoranu „Muhić“ odigran Novogodišnji šahovski blic turnir, na kojem je nastupilo 49 igrača iz BiH i susjednih država, od kojih su 8 sa  titulama Fide.Tehnički organizator je bio Šahovski savez USK-a.

Turnir je igran uz primjenu propisanih preventivnih protivpandemijskih mjera.

Rječima  dobrodošlice prisutnima su se obratili ispred domaćina direktor turnira gosp.Muhić Sulejman-Braco i Predsjednik ŠS USK-a, gosp.Karabegović Irfan.Turnir se održava već drugu godinu zaredom i već je ušao u kategoriji tradicionalnih turnira na prostoru BiH.

Vlasnici firme, Muhić Sulejman-Braco i Muhić Elvis su obezbjedili troškove organizacije i nagradni fond u iznosu od  1.800,00 KM.

Turnir je igran po švicarskom sistemu od 13 kola uz kompjutersko parovanje, sa tempom igre 5 minuta po igraču za cijelu partiju.Primjenjivana su Pravila šaha Fide za brzopotezni – blic šah.

Pobjednik turnira je cazinski velemajstor Ibro Šarić  sa osvojenih12 poena iz 13 partija.Šarić je prvo mjesto osvojio u superiornom stilu, sa 1,5 poena prednosti od najbližih pratilaca i opravdao ulogu glavnog favorita.

Drugo mjesto su zauzeli internacionalni majstori Runić Zoran i Savanović Aleksandar (BiH), sa osvojenih 10,5 poena, dok je četvrto mjesto zauzeo Banjalučki velemajstor Vukić Milan sa osvojenih 10 poena.

Devetorici prvoplasiranih igrača dodijeljene su prigodne novčane nagrade

Pored redovnih nagrada dodijeljene su i posebne nagrade, Savanović Maksim sa osvojenih 7,5 poena i Kekić Ahmed sa osvojenih 6,5 poena su najbolje plasirani kadeti do 16 godina starosti, Duraković Edhem je najuspješniji veteran 65+. U kategoriji invalidnih lica najuspješniji su bili Hozdić Asmir, sa osvojenih 8 poena,Ćoralić Sead 7,5 i Djulić Samir sa osvojenih 7 poena.

Domaćini su odlično organizirali turnir, a goste su oduševili velikom gostoljubivošću.Tokom turnira domaćini su obezbjedili napitke, te na kraju bogat ručak za sve učesnike.

Turnir je sudio Husnija Abdić, državni sudac, sa sudijama pomoćnicima Irfanom Karabegovićem državnim sucem  i Mehmedom Hebilovićem općinskim sucem, svi iz Cazina

 

Poredak prvih 15 šahista:

 

1. GM Šarić Ibro BiH 12 poena
2. IM Runic Zoran BiH 10,5 poena
3. IM Savanović Aleksandar BiH 10,5 poena
4. GM Vukić Milan BiH 10 poena
5. IM Lekić Dušan MNE  8,5 poena
6. FM Popović Zoran BiH  8 poena
7. MK Hozdić Asmir BiH 8 poena
8. MK Čaušević Sead BiH 7,5 poena
9. IM Jakovljević Vlado BiH 7,5 poena
10. CM Kekić Armin BiH 7,5 poena
11. MK Savanović Maksim BiH 7,5 poena
12. MK Sekulić Gojko BiH 7,5 poena
13 MK Hadžić Sabahet BiH 7,5 poena
14. MK Muhić Sulejman SLO 7,5 poena
15. MK Ćoralić Sead BiH 7,5 poena

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.