Search
Thursday 9 July 2020
  • :
  • :

U Cazinu gorio automobil, vatrogasci brzo lokalizovali požar

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštituGrad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 14 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice iznosi 81,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je dvije intervencije u protekla 24 sata. U Šepićima je jedno lice zatečeno prilikom prosjačenja, dok je na M4,2, Ostrožac, došlo do slijetanja 1 m/v s kolovoza. Na vozilu je pričinjena materijalna šteta, dok povrijeđenih lica nije bilo.

Cazinski vatrogasci intevenisali su u Mutniku gdje je oko 00:15 sati došlo do požara automobila. Brzom intervencijom požar je lokalizovan oko 00:55 sati.

Povećan je broj šumskih požara i niskog raslinja te oprezno postupajte prilikom loženja vatre na otvorenom jer svako paljenje vatre na otvorenom veoma lahko može izmaći kontroli i stvoriti velike probleme pa dovesti i do ugrožavanja života i imovine.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 53 pacijenata dok je sanitet korišten dva puta.

bi se spriječilo širenje virusa i daljnji porast broja oboljelih neophodno je pridržavati se mjera prevencije koje su na snazi – držanje distance i izbjegavanje rukovanja i grljenja, često i temeljito pranje ruku, održavanje lične higijene i higijene prostora, te izbjegavanje većih okupljanja. Podsjećamo da je na snazi Naredba kojom je, između ostalog, obavezno nošenje zaštitnih maski u zatvorenom javnom prostoru, kao i u otvorenom javnom prostoru, ukoliko na otvorenom prostoru nije moguće održavati fizičku distancu od dva metra između osoba”, napominju iz Civilne zaštite grada Cazin.

Vodosnabdjevanje i elektrosnabdjevanje je uredno na području grada. Nema najavljenih planiranih radova

Cazin.  ba

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.