Danas je u Bužimu obilježen Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine. Predstavnici boračkih udruženja političkog, vjerskog i kulturnog života općine Bužim na Turbetu generala Izeta Nanića i šehida 505,Viteške brigade proučili su Fatihu i položili cvijeće.

Održan je i kratak historijski sat, a prisutnima su se obratili načelnik općine Mersudin Nanić i predsjedavajući Općinskskog vijeća Suvad Šahinović.

-“Za opstanka svih naroda koji žive u našoj državi, za našu slobodu i nezavisnost najzaslužniji su borci Armije R BiH i svi oni koji su svoje živote ugradili u temelje države Bosne i Hercegovine. Za ponovno dobijanje statusa općine moramo zahvaliti herojskoj borbi naših vitezova kojih se moramo sjećati svaki dan, a ne samo na obilježavanju značajnih datuma“-istakao je načelnik općine Mersudin Nanić u svom obraćanju.

U večernjim satima u velikoj sali Centra za kulturu sport i informisanje održana je promocija knjige “SVJEDOK ISTINE” autora Sehudina Aleševića. Promotori knjige-ratnog dnevnika bili su dr.Hilmija Alešević, Asim Bajrić, Šefik Veladžić i Amir Sijamhidžić. Knjiga SVJEDOK ISTINE autentičan je ratni dnevnik Sehudina Aleševića koji je nakon dvadeset i pet godina odlučio javnosti predstaviti sve ono što je zabilježio tokom rata 1992-1995.