Search
Sunday 26 June 2022
  • :
  • :

Tri saobraćajne nesreće na području Cazina, dvije osobe teže ozlijeđene

Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o pojavama i događanjima na području grada,u protekla 24 sata, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 8°C, dok je vodostaj Mutnice 110,00 cm.

Policijska stanica Cazin imala je četiri intervencije:

Krivična djela 1 intervencija:
-14:10 sati u mjestu Pjanići zabilježeno nanošenje TTP jednog lica prema drugom
Saobraćajne nezgode 3 intervencije:
-13:00 sati Tržačka Raštela zabilježeno slijetanje 1 m/v , jedno lice zadobilo TTP a jedno LTP
-13:40 sati na relaciji Samardžići-Pjanići zabilježena saobraćajna nezgoda 2 m/v,jedno lice sa TTP i jedno
lice sa LTP
-21:30 sati u mjestu Samardžići zabilježeno slijetanje 1 m/v , jedno lice zadobilo LTP

Vatrogasna služba nije imala intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 47 pacijenata, a sanitet je korišten pet puta.

Vodosnabdijevanje
Uredno,nema planiranih radova.

Komunalne usluge
Odvožnja komunalnog otpada odvija se po redu odvožnje.

Elektrosnabdjevanje
Podružnica “Elektrodistribucije” Bihać PJD Cazin obavještava kupce da je dana 26.04.2022.god.planirana isporuka električne energije za slijedeća trafopodručja: Šepići, Prošići u vremenu od 08:00-16:00 sati, zatim Crnaja, Korana,Čovića Brdo, Čovići,Šturlić u vremenu od 08:30 -16:00 sati.

Stanje na cestama 26. 04. 2022. u 08 : 20 sati
Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na ulazu u Sarajevo iz pravca Vogošće (ulica Alipašina, naselje Bare) obustavljen je saobraćaj. Vozila se preusmjeravaju kroz naselje Šip.
Zbog saobraćajne nezgode u mjestu Hece (Zenica-Nemila) obustavljen je saobraćaj. U toku je policijski

uviđaj.
Uvjeti za vožnju jutros su povoljni i saobraća se po pretežno suhom kolovozu, uz dobru vidljivost.
Zbog radova na redovnom održavanju tunela Oštrik i Vukov Gaj, večeras od 19 sati do 06 sati ujutro, za saobraćaj će biti zatvorena dionica autoputa A-1 Butile-Sarajevo sjever (u smjeru Butile-Sarajevo sjever).
Zbog radova na izgradnji pristupnih cesta i raskršća za autoput A-1, na snazi je noćna obustava saobraćaja od 01 do 04:30 sati na magistralnom putu M-17 Buna -Počitelj u mjestu Ševaš Njive. Za vrijeme obustave saobraćaj će se preusmjeravati preko Domanovića.
Na putu Vrbaška-Draksenić (put prema GP Gradina) zbog sanacionih radova, saobraćaj je od danas obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Prijedora.
U tunelu Crnaja, na putu Konjic-Jablanica, do daljnjeg neće biti noćnih obustava saobraćaja. Kroz tunel se saobraća naizmjenično, jednom trakom.Radovi na redovnom održavanju rasvjete izvode se u tunelu Vranduk na dionici Zenica-Nemila. Svakog radnog dana od 23 do 05 sati ujutro, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.
Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.
Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Cazin.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.