Search
Thursday 25 July 2024
  • :
  • :

Transparency International uručio zahvalnicu gradonačelniku Ogreševiću

 

Gradonačelniku Cazina mr. Nerminu Ogreševiću danas je uručena zahvalnica od Transparency Internationala BiH za aktivno učešćeće i izuzetan doprinos projektu „Jačanje integriteta u lokalnim samoupravama“.

Zahvalnicu je uručio Bojan Stančević, voditelj projekta, a kako je još jednom istaknuto, opći cilj projekta bilo je unaprjeđenje transparentnosti i odgovornosti u radu lokalnih samoupravnih jedinica, te poboljšanje vladavine prava direktno kroz izgradnju kapaciteta lokalne samouprave za suzbijanje korupcije. Realiziran je u dvadeset odabranih općina kroz izradu, uspostavljanje i provođenje antikorupcijskih integriteta.

U okviru istog projekta, gradonačelnik Ogrešević prošle je godine učestvovao i na završnoj konferenciji koja je održana u Sarajevu i na kojoj je govorio o temi „Planovi integriteta kao mehanizam u borbi protiv korupcije”. I tada je istaknuto da je Transparency International prepoznao Grad Cazin i gradonačelnika Ogreševića kao lokalnu zajednicu i lidera koji postižu posebno značajne uspjehe na svim poljima, a naročito na jačanju i modernizaciji lokalne samouprave te antikorupcijskih sistema.

 

mm
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.