Search
Sunday 29 November 2020
  • :
  • :

Teška borba sa cerebralnom paralizom: Mia iz Cazina nas još treba

 

Mia Mujadžić, djevojčica iz Cazina koja se od rođenja bori sa cerebralnom paralizom i trpi svakodnevne epileptične napade i dalje treba pomoć dobrih ljudi.

Mia Mujadžić
Mia Mujadžić je oboljela djevojčica iz Cazina, a njene dijagnoze su: teško oštećenje mozga, perinatalna encefalopatija, cerebralna paraliza, epilepsija (Ohtahara sindrom). Mia neće ozdraviti od jedne, dvije, nekoliko operacija. Njeno stanje je za cijeli život, a što kvalitetnija medicinska i svaka druga skrb joj se bude pružala tijekom cijelog života, to će on biti manje težak.

 

Djevojčica svakodnevno ima epileptične napade koji joj narušavaju i tako teško zdravstveno stanje. Svakodnevne spazme su joj jako bolne, ne sjedi, ne hoda, hrani se putem gastrostome. Roditelji čine sve što je u njihovoj moći da svojoj kćeri olakšaju i pomognu joj da ima što normalniji i jednostavniji život.

Ali, svaki novi dan je nova borba za ovu djevojčicu, koja ima tek dvije godine, a kao prava lavica se borila od rođenja, i danas se bori za život.

Ova djevojčica nas još uvijek treba u svojoj teškoj životnoj borbi, nemojte ju zaboraviti. Ukoliko možete i želite, dalje su navedeni načini na koje možete pomoći.

Uplate iz inozemstva:

UniCredit banka dd.
S.W.I.F.T UNCRBA22
IBAN: BA39 3385202821719045
Jasmin Mujadžic
Ul.naselje Puškari bb
77220 Cazin BiH
KONTO: 40538128101-EUR

Uplate iz BiH:

UniCredit Bank
3385202119776993

Paypal- https://www.paypal.me/IgorSchwindt
GoFundMe – https://www.gofundme.com/operation-fur-schwerkranke-mia

Cazin. Net

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.