Search
Wednesday 6 December 2023
  • :
  • :

Televizija Tatabrada posjetila Bujrum kuću u Ponjevićima

Bujrum kuća u Ponjevićima je kao jedna sehara, puna tradicije, običaja i sevdaha. Ovih dana ekipa Televizije Tatabrada posjetila je našeg sugrađanina Hasana Keranovića, kao o njegovu Bujrum kuću u Ponjevićima.Opis nije dostupan.

Inače ovo je još jedna medijska kuća koja je snimila priču o Hasanu i njegovom načinu očuvanja tradicije i običaja. Inače nama je poznato da Keranović već dugih niz godina radi potpuno volonterski na očuvanju tradicije i običaja, a time i promoviše svoje selo Ponjevići, kao i Grad CazinOpis nije dostupan.

. Bujrum kuća je postala simbol njegovog zavičaja, pa s toga možemo reći njegova stara kuća nosi simpatičan naziv. Pored snimanja emisije o Bujrum kući, ekipa Tatabarada TV snimila je još nekoliko emisija sa drugim sagovornicima na prostoru našeg Grada Cazina.

Opis nije dostupan.

Pored Hasana što je bio i sam domaćin ekipi televizije Tatabrada, njegovi musafiri bili su: Haris Tahirović velemajstor na harmonici, Mina Malić u izvedbi sevdaha, Selim Selimanović velemajstor na posebnom zvuku u sviranju frule. Svi oni su imali priliku da i sa njima ekipa Tatabarada uradi njihove zanimljive priče.Opis nije dostupan.

U avliji njegove Bujrum kuće njegovi musafiri su pod starom šljivom zasvirali i zapjevali. Kada je riječ o tradiciji, običajima i sevdahu, nije mi nikad bilo teško da nešto kao ovo organizujem, i uvijek ću se i dalje boriti za očuvanje tradicije i običaja – kazao je za naš portal Hasan Keranović.

Opis nije dostupan.

 

 

Hvala svima koji su podržali moj rad, hvala i musafirima koji su bili učesnici na snimanju emisija za televiziju Tatabrda. U narednim danima televizija Tatabrada će emitirati najljepše emisije iz našeg Cazina i mojih Ponjevića. Tradicija “Bujrum kuća” Ponjevići”

 

izvor,

,macanovici.net

 

 

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.