Search
Monday 24 June 2024
  • :
  • :

SVI ZA MUHAMEDA: Cazinski sportista Isak Badić prodaje dres Handanovića za liječenje bolesnog dječaka

Muhamed Talić je odličan učenik i talentovan nogometaš NK “Podgrmeč” koji sanja da jednog dana obuče najdraži dres Reprezentacije BiH, ali ljepotu dječačkih snova prekinula je bolest.

Roditelji ovog četrnaestogodišnjeg dječaka iz Sanskog Mosta bili su u šoku kada su nedavno saznali da njihov sin boluje od leukemije. Oboje su nezaposleni i imaju još troje male djece i nisu u finansijskoj situaciji da plate troškove liječenja malog Muhameda, koji su ogromni. 

Muhamed je prebačen na liječenje u Klinički Centar Koševo u Sarajevu. Da bi pobijedio ovu tešku bolest, neophodno je liječenje u Njemačkoj gdje bi se izvršila transplantacija koštane srži. Troškovi cijelog liječenja iznose 220.000 eura koje porodica Talić, nažalost, ne može sama prikupiti. 

Građani Sanskog Mosta u protekle dvije sedmice neuomorno pokušavaju da prikupe sredstva, ali im je potrebna i naša pomoć.

Sportski novinar Sinan Sinanović je došao na ideju da putem Facebooka organizuje akciju sakupljanja i prodaje dresova. Javili su se brojni aktivni i bivši sportisti. Među prvima Mirza Varešanović, kao i reprezentativci BiH. Na prodaju su dresovi Begovića, Kolašinca, Spahića, Šunjića, Pjanića, ali i zvijezda evropskog i svjetskog nogometa.

Svoju humanost pokazao je i mladi cazinski sportista, Isak Badić, golman čiji je potencijal prepoznao FK “Sarajevo”, gdje se Badić trenutno i nalazi.

Njegova aukcija za orginalni dres Samira Handanovića iz Intera traje do nedjelje, 14. maja. Sa početne cijene od 100 KM, za sada je najveća ponuđena 350 KM.

Ukoliko i vi želite učestvovati u aukciji, potrebno je da ponudite u komentar posta ispod višu cijenu od zadnje ponuđene. 

Muhamedu možete pomoći i uplatama na sljedeće brojeve računa:

– transakcijski račun br. 199-044-60340845-30, Muhamed Talić, kod Sparkasse bank
– transakcijski račun br. 1610000000000011 – Partija: ‎09001546224, kod Raiffeisen bank
– za uplate iz inostranstva br. računa BA391990446034084530, Muhamed Talić, Šehovci 232, 79260 Sanski Most, SWIFT CODE: ABSBBA22XXX”

 Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.