Search
Friday 24 May 2024
  • :
  • :

SVI MOŽEMO POMOĆI: Pogledajte nastavak priče o dječaku Ajdinu koja je cijelu BiH podigla na noge(VIDEO)

Priča o tužnom djetinjstvu 8-godišnjeg Ajdina Mukića i njegovoj najvećoj želji s kojom smo vas jučer upoznali, na našem portalu, izazvala je veliko zanimanje naših čitatelja. 

Podsjećamo, Ajdin Mukić dolazi iz sela Kajička, u blizini Travnika, živi sam s djedom Huseinom Mukićem, bez ikakvih primanja i mogućnosti da zarade. Ajdina je majka ostavila prije dvije godine i otišla, ali nije otišla sama, s sobom je povela i mlađeg sina, Ajdinovog brata, koji Ajdinu iznimno nedostaje. 

(VIDEO) SVI MOŽEMO POMOĆI: Pogledajte nastavak priče o dječaku Ajdinu koja je cijelu BiH podigla na noge

 

 

Na teškom životnom putu, unatoč lošem načinu života ovaj hrabri dječak ne skida osmijeh s lica. On nije imao mnogo želja, samo jednu – bicikl. Ekipa emisije “Ispuni mi želju” Ajdinu je kupila bicikl, trenerku, patike, školski pribor, loptu ali za život dostojan jednog osmogodišnjaka koji živi s djedom potrebno je mnogo više.

Porodici Mukić je prijeko potreban priključak za struju kako bi imali normalne uslove za život. Isti ne košta mnogo, no oni ne mogu priuštiti sebi dodatne troškove. Kućanski aparati koji su potrebni za svakodnevnicu ne mogu funkcionisati bez struje. Veš mašinu koju su davno dobili nisu u mogućnosti koristiti. Hrana koju obezbijede ne može biti sigurna bez adekvatnog skladišta i funkcionisanja frižidera. Namještaj na kojem bi ugodno dočekali naredne dane bi bio od velike pomoći. Također, materijal kako bi se završila gradnja kuće je od velike važnosti za ovu hrabru porodicu.

 

Nije potrebno mnogo da bi se ovaj dječak ponovo nasmijao, stoga dobri ljudi, velikog srca pomozite i ne dozvolimo da mali Ajdin moli za hranu, za krug, za svjetlo sljedećeg jutra.

S obzirom da je stiglo bezbroj upita na redakciju Cazin.NET-a, i pošto svi dobri ljudi žele pomoći dragom Ajdinu, saznali smo broj telefona Ajdinovog djeda Huseina. Ajdin ima samo njega i on je sav njegov svijet.

Ukoliko ste u mogućnosti i želite pomoći ovom dječaku i njegovom djedu da svoj život započnu nekim novim i boljim tokom, možete to učiniti pozivom na broj telefona: + 387 60 30 93 913. 

(Cazin.NET)

 

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.