Search
Wednesday 19 June 2024
  • :
  • :

Svečano otvoreni prošireni kapaciteti cazinske firme Vital 4M ”NOVA RADNA MJESTA

NOVA RADNA MJESTA: Svečano otvoreni prošireni kapaciteti cazinske firme Vital 4M

Radnici i holandski investitori cazinske firme Vital 4M svečano su otvorili proširene kapacitete ovog preduzeća. Riječ je investiciji koja se uspješno realizira već više od godinu dana i čija tendencija je dalji napredak.

Jako smo sretni danas i svakako, planiramo još veću proizvodnju s još više novih radnih mjesta. Vrlo smo zadovoljni s našim bosanskim poslovnim partnerima i radnicima jer su jako motivirani i dobro obavljaju svoj posao, kazala je Johanna Joritzma, generalni menadžer firme koja se bavi proizvodnjom dekorativnog tekstila za domove, a čiji kompletan proizvodni kapacitet odlazi u Holandiju.

Radnici izuzetno dobro i profesionalno obavljaju ovaj posao i dobro su obučeni za rad u tekstilnoj industriji. To je jedan od razloga zbog kojih mi i drugim potencijalnim poslovnim partnerima i ulagačima rado preporučujemo ovaj kraj, kaže Julius Van der Werf, financijski menadžer.

Po riječima domaćeg vlasnika i rukovodioca firme, Mustafe Samardžića, najveći uspjeh firme Vital 4M je to što su vrlo brzo postigli potreban kvalitet proizvoda i na taj način stekli povjerenje svojih investitora.

Od nas je zatražen stručan i kvalitetan rad i mi smo to ispoštovali. Naši proizvodi se u potpunosti izvoze u Holandiju, a dio njih i na tržište Njemačke i Belgije. Imamo plan nastaviti s širenjem proizvodnje i proizvodnih kapaciteta i u tom smislu se vidimo dijelom Poslovne zone u općini Cazin, istaknuo je.

Svečanosti otvorenja proširenih kapaciteta firme Vital 4M je prisustvovao i gradonačelnik Cazina, mr. Nermin Ogrešević, koji je u svom obraćanju istaknuo:

– Svakako smo zadovoljni i sretni da se ova investicija razvija u našoj općini i da je prisutan jasan nagovještaj o uvozu novih mašina i tehnologija, a s njima i novih radnih mjesta. U zadnjih godinu dana smo u komunikaciji s holandskim investitorima koje informiramo i o razvoju naše poslovne zone i kako smo se i danas složili, dosadašnja iskustva su takva da smo i jedni i drugi zainteresirani za njihova ulaganja i dalji razvoj kroz našu Poslovnu zonu. Ovo je ustvari upravo upravo taj model za koji se mi zalažemo, a to su uspješni i poduzetni naši ljudi, dobri investitori i nova tržišta.

Firma Vital 4M trenutno zapošljava 20 radnika, a do kraja godine planirano je zapošljavanje još njih 10. Od najkvalitetnijih materijala vrše proizvodnju i obradu dekorativnih tkanina kakve se prodaju isključivo u ekskluzivnim prodavnicama ovakve vrste u Holandiji.

(Cazin.NET)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.