Search
Monday 24 June 2024
  • :
  • :

Srebrenička majka Mejra Đogaz nakon usvajanja Rezolucije: Srce samo što mi nije eksplodiralo

Jedan broj majki Srebrenice okupio se danas u udruženju “Pokret majki enklava Srebrenica i Žepa” gdje su pratili direktan prijenos sjednice Generalne skupštine UN-a. Usvajanje Rezolucije dočekale su sa suzama, ali i olakšanjem.

– Srce samo što mi nije eksplodiralo slušajući onoga Vučića, ali hvala dragom Allahu ima dobrih ljudi. Meni ništa doprinijeti neće, moja djeca se nikad vratiti neće.

Moja tri sina, muž, unuk su ubijeni, nikad ih više vidjeti neću, ali neka ostane zapisano makar šta su radili od ljudi – kaže majka Mejra Đogaz.

Mejra Đogaz. A. Bajramović / Avaz

Kako masovnije okupljanje ne bi uzrokovalo sigurnosne probleme majke su dan provele u prostorijama udruženja, a željele su kažu biti uz najmilije koščice koje leže u mezarju Memorijala

– Zahvaljujem se svijetu čija je savjest proradila, iako su nam mogli pomoći i 1995 godine. Ovako izgleda pravda. Rat treba zaustaviti na svim prostorima gdje se dešava, Ukrajina, Gaza, samo da bude mir a sve drugo je lako.

Želimo mir, suživot, da se ispoštuje ova Rezolucija i da se Srebrenica ne dogodi nijednom narodu – kazala je Nura Begović.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.