Search
Thursday 25 July 2024
  • :
  • :

Solak za Avaz.ba: Stanovništvo u TK nije ugroženo, nema prijetnji za izlijevanja velikih rijeka

 

Situacija u Bosni i Hercegovini zbog velikih kiša koje su iznenadile bh. građane je pod kontrolom, kazao je za “Avaz” direktor Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudin Solak.

On je potvrdio da su službe za čišćenje na terenu, tako da su tokom cijeloig dana imali mnogo posla, ali da je dobro stanje i saobraćaj se odvija neometano.

– Danas sam najviše bio zabrinut kada sam čuo da se izlila rijeka Bosna, na dionici M-17 Maglaj – Doboj. Pitao sam se odmah, gdje su naše te službe koje su nas trebale na vrijeme alarmirati!? Ubrzo su mi kazali da je dojava lažna i da je došlo do izlijevanja jednog potoka za koji su pojedinci mislili da je riječ o Bosni – kaže Solak za Avaz.ba.

Ono što građane BiH najviše zabrinjava je situacija u Tuzlanskom kantonu, odakle su došle zastrašujuće informacije da je voda počela ulaziti u kuće i da je stanovništvo u tom kantonu ugroženo.

Solak je pojasnio da nema razloga za paniku:

– Pratimo situaciju u TK. U ovom trenutku vam mogu kazati da stanovništvo u TK nije ugroženo i da su to, da tako kažem, incidenti, koji su se dešavali iz razloga što odvodi na cestama ne mogu primiti toliku količinu vode, jer su dijelom začepljeni ili se ne održavaju redovno. Iz tog razloga su se stvorile bujice, ali koliko znam niti jedna rijeka u TK, pa ni opasna Spreča, nije se izlila iz svog korita. Očekujemo da noć bude mirna – dodao je Solak za naš portal. 

Autor: A. S

 
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.