Search
Saturday 26 September 2020
  • :
  • :

Šokantno: Iako se sva raspada, u ovoj kući se ipak živi!

Često puta na terenu susretnemo teške socijalne slučajeve življenja od kojih na momente jednostavno zanijemite. Ovo je jedan takav slučaj.Fotografija Cazin Danas.

Nikad ne biste povjerovali da u ovoj kući neko živi! No, iako se sva raspada u pravom smislu riječi, ova kućica je ipak životno utočište mladog bračnog para Abazović. Anel i Elvisa već duže vrijeme žive u ovoj kući. Nijedno do njih nije stalno zaposleno. Međutim, Anel uvijek ide raditi ako ga kad ko pozove, za dnevnicu. Struja im je odavno isključena. Djece nemaju i kako kažu, ne planiraju ni imati sve dok ne budu imali normalne životne uslove.
Iako preživljavaju u teškoj neimaštini i mnogim potrebama, nikad nisu tražili pomoć od nikog.Fotografija Cazin Danas.

” A ne znam ja ni šta da kažem da mi treba…Evo vidite i sami gdje živim. Nisam nikad pomoć tražio od nikog, ni ovaj put ne bih, ali prijatelji su me nagovorili da se javim humanitarnim organizacijama da mi bar malo ko pripomogne. Da je teško – jeste, ali ja i žena saburimo, borimo se kako možemo i znamo. Znam ja da je sad zbog ovog virusa teška situacija kod svakog i da se ne može meni puno pomoći…Fotografija Cazin Danas.

Ja brate ne tražim novac, ja sam mlad i hvala Bogu zdrav, i ja ću sebi zaraditi dnevnicu. Kad me god ko zovne ja odem raditi. Ali eto, ako bi ko mogao pomoći mi u materijalu da bar ozidam sebi nešto malo kućice, eto samo za dvije sobice i kupatilo i nama je to dosta. Jer ova kuća je mnogo stara, sama se urušava, truhla je, prokišnjava, onda ulaze mi i zmije u kuću, miševi, kad je to sve šupljo sa sviju strana…” – Ukratko nam je ispričao Anel.

Fotografija Cazin Danas.

Cijenjeni čitaoci, slike koje vidite će vas ostaviti možda bez teksta ali i reći više od napisanih riječi. Ovo je zaista jedan apel za pomoć na koji ne možemo ostati ravnodušni.

Zato ovom prilikom pozivamo sve humaniste regiona, humanitarne organizacije, aktiviste, i sve ljude dobrog srca i duše, da svi zajedno u skaldu sa svojim mogućnostima,pomognemo ovoj mladoj porodici.Fotografija Cazin Danas.

Fotografija Cazin Danas.

Svaka pomoć je dobrodošla, iako oni ne traže novac, već samo pomoć u građevinskom materijalu.

 

Porodica se nalazi u mjestu Stabanžda u Bužimu a kontakt broj telefona je: 060 35 01 130

cazindanas
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.